Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi lesz vele javulni fog?...

Mi lesz vele javulni fog? Többi lent

Figyelt kérdés
Tudom állatorvos menni is fogunk vele csak kíváncsi vagyok h volt-e már valakinek ehhez hasonló gondja és mi lett utána. Szóval van egy kiskutyám (Si-cu)és észrevettük h nem jól lát. levittük sétálni mert mentünk az állatkereskedésbe venni neki cuccokat. Ott van egy lány aki ért egy kicsit ehhez a dolgokhoz és megnézte a szemét a bal szemén azt mondta h hályog szerű dolog van és h emiatt van az h nem lát és ő is mondta h mennyünk el vele minél hamarabb dokihoz. ez meg is fog történni és a kérdésem az lenne h ez gyógyítható? még csak 9 hetes a kiskutya lehet h belekapott a többi kutya a szemébe és attól lett volna vagy vmi belement neki? mert sok kutya közül hoztuk el :S Szóval jobban tényleg az érdekelne hogyha volt valakinek ilyen "gondja" mi lett kezelés után helyre jött teljesen vagy ezen nem lehet segíteni? :S kicsit tapasztalatlan vagyok ilyen téren légyszives rendes válaszokat adjatok. Köszönöm előre is nektek :)

2013. aug. 5. 13:01
 1/6 anonim ***** válasza:
Addig, amíg az orvos pontosan meg nem állapítja, mi is a baja, nem sok mindent tudna bárki is mondani.
2013. aug. 5. 13:05
 2/6 A kérdező kommentje:
Tudom csak hátha volt valaki ilyen helyzetben :/ Egy próbát megér :S
2013. aug. 5. 13:08
 3/6 anonim ***** válasza:

Magyarul vettetek szaporítótól egy 9 hetes kiskutyát,akinek gyakorlatilag bármilyen öröklött baja lehet,örülhettek,ha "csak"a szemével lesz gond.

Ha gyógyítható is,akkor is legtöbbször műtéttel.Mikor elhoztátok,nem vettétek észre?

2013. aug. 5. 13:31
 4/6 anonim ***** válasza:

A shih-tzu sajnos hajlamos a szembetegségekre, hályog, száraz szem, gyulladások nagyon sokszor előfordulnak a rossz helyről elhozott kutyákon. Köszönd a "nagytudású" szaporítónak, aki két beteges kutyát pároztatott.

Amúgy nagyon szépen szinten lehet tartani minden szembetegséget, az én kutyám szemcseppel, néha gyulladáscsökkentő vagy antibiotikumos szemgéllel szépen elvan. Csak sose szabad elhanyagolni, mert begyullad, vagy akár meg is vakulhat ha nincs kezelve.

Ha hályogja van, azt viszont lehet műteni, és utána teljesen jó lesz a szeme.

2013. aug. 5. 16:20
 5/6 A kérdező kommentje:
Hát sajnos nem mondták meg nem is vettük észre rajta csak mikor hazahoztuk h későn vette észre az előtte lévő tárgyat( pl ajtót gáztűzhelyet stb...) értem köszönöm a válaszokat. Sajnos ugye mi se vagyunk annyira nagy szakértők ilyen téren ,de ő volt a legédesebb és így őt választottuk :) Nagyon a szívemhez nőtt, mert mondták azt is h vigyük vissza hozzunk helyette másikat... de egyszerűen ilyet nem is toom h lehet mondani... imádom nem egy tárgy vagy egy alkatrész amit cserélek... tündéri ahogy szaladgál játszik ennek ellenére :) és tényleg köszönöm a válaszokat. :)
2013. aug. 5. 18:10
 6/6 anonim ***** válasza:

Nyugtasson az, hogy valszeg a többi kutya se makkegészséges, maximum rajtuk később jönnek majd ki a nyavalyák.

Sok sikert a kiskutyához, ha rendesen kezeled és időről időre meglátogatjátok az állatorvost, pont olyan boldog és vidám lesz mint bármelyik másik kutya:)

2013. aug. 5. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!