Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Találkozott már valaki ilyen...

Találkozott már valaki ilyen esettel?!

Figyelt kérdés
Van egy keverék kutyusom, nyolc hónapos. Nemrég elkezdte a farkát kergetni. Persze mi ezt játéknak fogtuk fel. Aztán észrevettük, hogy főleg akkor teszi ezt, amikor kaját kap, és szinte összeveszik a farkával. Ez aztán odáig fajult, hogy leharapott egy darabot a farkából. Az állatorvosunk azt mondja epilepszia. De a betegségre vonatkozó tüneteket nem produkálja. Hallott már valaki ilyet vagy van valami tanácsa miért csinálja. Gyerekek is vannak és félek nehogy megtámadja őket.
2009. okt. 25. 14:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én kutyusom is ezt csinálja, bár nem akkor mikor kaját kap, hanem van a házban egy kis sarok, és ott csinálja mindig. Az orvos epilepsziát állapított meg, de az enyém sem a tünetekre jellemzően viselkedik. nem hiszem, hogy megtámadna bárkit is, de jobb elővigyázatosnak lenni.

2009. okt. 25. 14:34
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Uhh ez nagyon durva!

Egyébként a farokkergetés igen komoly viselkedészavar.

Javaslom, hogy keresd föl Stefan Siman terapeutát a 4tappancs.hu-n.

Azt hiszem, hiába másolok be linkeket erről, a Te problémád elég súlyos ahhoz, hogy a könyv kevés legyen. :(

Annyi biztos, hogy ez nem maradhat így, mert a kutya önmagára veszélyes és félő, hogy ez az autoagresszivitás előbb-utóbb kifelé is megnyilvánulhat. És végül, de nem utolsó sorban nagyon szenvedhet szegény. :(

2009. okt. 25. 14:37
 3/11 anonim ***** válasza:
63%

:(((

sajnos az én kutyusom is csinált ilyet...

és el kellett altatni... :(((

2009. okt. 25. 14:52
 4/11 anonim ***** válasza:
0%
Ez egy betegség nagyon ritka.A farka külön életet él.És ezért a kutya azt hitte hogy a farka megfogja enni a kajáját félti tőle. Ez egy nap többször de kevesebbszer is előjöhet rajta főleg etetésnél.
2009. okt. 25. 15:14
 5/11 anonim ***** válasza:
95%
ez embereknél is van ilyen csak mi nem harapjuk meg magunkat ez egy betegség az epilepszia
2009. okt. 25. 15:15
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Az amikor, valamid "külön életet él", az skizofrénia vagy Borderline-kór, nem epilepszia! Az epilepszia tudatvesztéssel, egyensúlyzavarral, görcsös rángatózásokkal, fehér hab távozásával jár.

A farkukat, lábukat kergető, harapdáló kutyáknak ismeretlen eredetű idegrendszeri bántalma van ("ideggyenge"). Kiválthatja a rossz tartásmód, az unatkozás is.

Meggyógyítani nem tudod, csak kezelni. Nagyon, nagyon sokat kell vele foglalkozni, folyamatosan feladatokat, trükköket adni, esetleg kutyasuli, hogy elfáradjon szellemileg. Akárhányszor csinálja, erőteljesen rá kell szólni, rá is koppinthatsz az orrára.

Az etetésnél megpróbálkozhattok azzal, hogy gallért raktok rá, így legalább nem látja a farkát. Hátha segít. (ez csak ötlet, nem biztos, hogy beválik).

Itt is egy video, ez is ugyan ez a szindróma, elég durva:

http://www.youtube.com/watch?v=Kw1Sg6Fz1MI

2009. okt. 25. 15:30
 7/11 anonim ***** válasza:
Aza video.... komolyan... hogy lehetnek ilyen emberek??? Ha, az én kutyám ilyet tenne, én ku...vára nem nevetnék... hanem sirnék! Az ilyen embereknek nem kéne kutya!
2009. okt. 25. 16:43
 8/11 anonim ***** válasza:
szerintem kutyapszihologussal vagy másik álatorvossal beszélj erröl, mert szerintem hülyeséget mondott neked az az állatorvos.
2009. okt. 25. 17:34
 9/11 anonim ***** válasza:
És az idióta gazdái nem segítenek rajta anem felteszik a youtube-ra és röhögnek.... szégyen... Szerintem keresned kéne vmi JÓ állatorvost! aki tényleg ért hozzá és komolyan veszi!
2009. okt. 26. 11:09
 10/11 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat, amit írtatok. Sajnos nem jó hír ez számomra mert amúgy nagyon aranyos okos kutyus. Szeretik a gyerekeim is. Nagy udvaron lakik hatalmas kennelje, van, ezért remélem, nem mi tehetünk a betegségéről
2009. okt. 26. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!