Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ilyenkor mi a teendő? Van...

Ilyenkor mi a teendő? Van valami más lehetőség?

Figyelt kérdés

1,5 éves labradoromnak van egy kis súlyfeleslege. Sokan ajánlották a light tápokat, de sajnos nem tudom megvenni neki, mert 10-12 kg kb. 3,5 ezer Ft. Nála nem a mozgással van baj, nagyon sokat mozog, napi 30 perceket sétálunk vagy még többet is. Száraz tápot kap enni, néha egy kis gyümölcsöt, zöldséget, mert nagyon szereti. Házi kosztot nem kap, esetleg csontot. Milyen más módszer van arra, hogy egy kicsit veszítsen a súlyából? Csökkentsem a napi adagját (napi 1x kap enni, 4 pohár(1,5dl) tápot)?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2009. okt. 25. 13:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben kétszer adnék neki enni.
2009. okt. 25. 13:24
 2/12 anonim ***** válasza:
79%
Előszöris miből gondolod, hogy kövér? Másodszor is ha benti kutyám lenne akkor csak a pisi-kakira többet szánnék mint 30 perc. Szerintem az nagyon kevés. Milyen tápot eszik? Ha jó tápod adsz neki nem csepit akkor attól sokkal egészségesebb lesz és biztos, hogy nem lenne annyira kövér. Amúgy mással nem lehet fogyni csak adagcsökkentéssel és mozgással. A light táp is olyan hogy le van csökkentve. Azt nem értem mi az a 3,5 ezer, de én pl Acana-t veszek és light nem sokkal drágább mint a normál.
2009. okt. 25. 13:26
 3/12 A kérdező kommentje:

Nem benti kutya, egész nap a kertben van, a séták alkalmával inkább csak futkározni szokott. A kertben van hová pisilnie, kakilnia.

A táp árára nekem ennyit mondtak, hogy kb. 3-4 ezer forint, de akkor ők biztos a legdrágábbat mondták.

És amikor mondtuk, hogy napi 1x kap enni akkor az állatorvos azt mondta, hogy jó úgy, ha csak egyszer kap.

Jah és még egy dolog: ezt az Acana tápot hol lehet kapni? Fressnapf?

Köszönöm az eddigi válaszokat!

2009. okt. 25. 13:32
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Off, bocsi. :)

Milyen tápot kap a kutyád? Azt írod száraztápot. Hát ahhoz képest 10-12 kg száraztápért a 3-5000 ft, öhöm. Szóval azok a legolcsóbbak.

Javaslom, sokkal több séta, közben aktív mozgásra bírni a kutyát. Pl. apportíroztatni. (Én a borderemet így szoktam kifárasztani.) Kicsit lehet csökkenthetnél az adagján vagy ha az anyagi lehetőségeid adottak, próbálj ki valamilyen komolyabb tápot. Bár úgy veszem ki a szavaidból, hogy nem fogsz tudni 10-15 kg tápot 15 ezerért megvenni (ebben meg is értelek, mert én sem tehetem meg).

Egyébként a labrador kicsit hízásra hajlamos fajta, legalábbis én elég sok elhízott labradort látok, pedig aktív munkakutyák.

Nem tudom, hogyan segíthetnék, azt sem tudom, mennyire elhízott a kutyád, lehet kikérném az állatorvos véleményét inkább.

2009. okt. 25. 13:43
 5/12 anonim ***** válasza:
79%

Nekem is labradorom van, kinti kutya - de szerintem is elég kevés a napi 30perc rohangálás... (mi kb 1,5-2 órát szoktunk játszani, sétálni, rohangálni - de ők többet is tudnának).

Milyen tápot adsz neki? Elég soknak tűnik a napi 4 pohár táp (bár ez a tápptól is függ).

2009. okt. 25. 13:46
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ez a 30 perc mozgás nagyon kevés, legalább 1 óra kéne vagy még több. 3-5 ezer forint amúgy 10-12 kg tápért egyáltalán nem sok, sőt, ez nagyon olcsó, kérdés, hogy tényleg olyan jó-e, ilyen kevés pénzért nekem gyanús, hogy nem is olyan jó táp. Mozgasd többet és adj neki kevesebbet, akkor biztosan le fog fogyni.
2009. okt. 25. 15:13
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Acana-t nem lehet a Fressiben kapni, én rendelni szoktam. 18 kg 14 ezer Ft és ez a sportos változat. Ingyen kihozzák 10 ezer Ft felett. Értem már, szóval az 3-5 ezer akart lenne :D Hát az olcsó nagyon. Legalább egy olyan Happy dog, Dog chow, az nagyon közepes, és olyan 6-7 ezer.
2009. okt. 25. 15:17
 8/12 A kérdező kommentje:
Mindig más fajtát kap, Pedigreet, vagy volt Eukanuba is, de az is előfordult, hogy azt a Morzsi tápot kapta, amit a Pennyben lehet kapni...szóval nincs egy fajta táp neki. Azt tudom, hogy a Chappi nem jó. Van valami olyan fajta táp ami jó is és olyan közép árban van? Mert akkor mindig azt venném neki, és csökkenteném az adagját is.
2009. okt. 25. 17:15
 9/12 anonim ***** válasza:
69%

Atyám,ne is csodálkozz,hogy ilyen tré "tápoktól"kövér a kutyád!

Mind csak kukorica,meg színezőanyag,azért ilyen olcsók.Nézd meg az összetételét,mielőtt megveszed.Pedigree kb.4% hús,a többi szemét(gabona,adalékanyag).

Tönkre fog menni a kutyád,ha ilyesmivel tömöd.

Gondolkozz:mit adnak a gazdasági állatoknak,hogy hízzanak?Kukoricát.Te is ezt eteted a kutyáddal,csak más csomagolásban.

2009. okt. 26. 12:20
 10/12 anonim ***** válasza:
A kutyának nagyon árt ha mindig váltogatod a kaját. Ráaádul ilyen rosszakat ilyen jóval. A kutya emésztése beáll egyfajta kajára, és ha más adsz neki akkor jön a hasmenés és mögötte sok mág probléma. Neki nem kell a változatosság. Inkább vegyél neki valami közepes tápot amit mindig tudsz neki adni.
2009. okt. 26. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!