Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kiskutyák mindig nyüszítenek...

A kiskutyák mindig nyüszítenek ha új helyre kerülnek?

Figyelt kérdés
Tegnap hoztunk egy kiskutyát, és egész éjjel nyüszít.Mit csináljak?Behozni a szobámba nem szeretném.Ez meddig lesz így.Azt hallottam az első két napban van igy, ez igaz?Oda mentem megsimizni, addig nem csinálta de ha ott hagytam a helyén igen.

2013. aug. 3. 05:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
46%

Igen szokásuk.

Nagyon is hasznos lenne magad mellett tartani a szobában, miután a kutya egy falkaállat, és pánikol (pláne ilyen fiatalon) ha egyedül van. Most veszítette el az előző családját, fogalma sincs róla, mennyire "stabil" az új helye.

Illetve van, azt érzi, hogy kirekesztik a családból, ami a kutyák számára egy különösen kemény büntetés, és csak súlyos fegyelem szegés esetében szokták alkalmazni!

Ha ezt folytatod, az egyenes út a szeparációs szorongáshoz.

A lehető legrosszabb amit tehetsz, hogy megsimogatod ha nyüszít.

Egy nem kívánt viselkedést és lelkiállapotot erősítesz vele. Annyit tanul meg belőle, hogy ha nyüszít, simogatást kap.

Nem ártott volna egy picit felkészülni kutyákból, mielőtt magatokhoz vettetek egyet.

2013. aug. 3. 05:41
 2/11 anonim ***** válasza:

igen, mert az anyját keresi

egy pár napra át kel venned az anyakutya szerepét, aztán lassan átveszed a gazda szerepét is, eredmény= nem fog nyüszíteni és te leszel a kedvence. :)

2013. aug. 3. 06:22
 3/11 anonim ***** válasza:
Nem mindegyik.
2013. aug. 3. 08:05
 4/11 anonim ***** válasza:
Minél fiatalabb,annál inkább.Az ideális elválasztás 12 hetes kor,törvény szerint 8 hetes,és sok gazda kiadja sajnos 6 hetesen is.Ha kimész vigasztalni,az csak megerősíti a viselkedését,hogy érdemes vinnyogni.Legyen nyugodt helye,pokróca,vize,nappal legyen veletek és megszokja.
2013. aug. 3. 10:20
 5/11 anonim ***** válasza:
hát a mienk egy másodpercig sem bánkódott. de rettenetesen rossz kiskutyus volt. most öt hónapos és már imádjuk egymást, de pont 8-9 hetesen volt a legrémisztőbb a viselkedése :D szerintem addig örülj míg ilyen kis elveszett :) akkor biztos cuki veletek
2013. aug. 3. 16:05
 6/11 anonim ***** válasza:

Most hoztuk el a kiskutyánkat (12 hetes).

Nem nyüszített kicsit sem :)

A szomszéd kutyája első napon nem nyüszített, utána 2 hétig folyamatosan.

Szóval, nem minden kutya.

Az idő meg változó.

2013. aug. 3. 19:55
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat.Már sokkal jobban van, ma sokat játszottunk vele és nagyon örült.Remélem napról napra jobban lesz.Egyébként készültem az érkezésére, nem vagyok az a fajta ember aki kikoti a kutyajat egesz eletere, vagy ilyesmi.Unom mar ezeket a szajba ragos kepmutato valaszokat.Senki sem tokeletes, igyekszem minnel tobbet informalodni hogyan kell banni vele.Jo lenne ha kiokitas nelkul kapnanak az emberek valaszokat, ezen az oldalon es ugy gonolom sokak neveben irhatom ezt.
2013. aug. 3. 22:23
 8/11 anonim ***** válasza:
mennyi idős most a kutya? legyen inkább bent veletek féléves koráig!
2013. aug. 4. 14:29
 9/11 anonim válasza:
nem mindegyik csinálja. ha nem szeretnéd hogy fölmenjen az ágyadba akkor haggyad békén,de ha azt akarod hogy ne nyüszítsen akkor engedd fel.. de utána nehéz leszoktatni.. tapasztalatból mondom
2013. aug. 4. 16:38
 10/11 anonim ***** válasza:
Nem csak 1-2 napig fog nyüszíteni a kutya. Ne menj oda hozzá simizni, mert akkor az lesz a szokása hogy ha nyüszít akkor téged hív és várja hogy gyere.....
2013. aug. 4. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!