A szüleim csak a magyar fajtákat fogadják el. (? )
Már van egy pulink, de töprengek egy másik kutyán. Ők nagyon megszállottak, ha a magyar fajtákról van szó. Ez egy szintig nagyon is dicséretes, de ha van egy fajta kutya, ami nagyon tetszik, akkor nem azért nem fogom megvenni vagy elhozni menhelyről, mert nem magyar fajta. Egyébként nézegetem a magyar fajtákat is.
Erről mit gondoltok?
Én is szeretem a magyar fajtákat, de egy szinten túl ez elvakultsággá lesz, pont, mint a túlhajtott, irritáló "magyarkodás". Innentől kezdve elítélem.
(Tévedés ne essék, szeretem a hazámat, büszke vagyok a magyarságomra, de amikor ez már gyűlölködésbe csúszik át, azt ki nem állhatom.)
Sajnos magyar fajtákban nem túl nagy a választék - a kuvasz, komondor, erdélyi kopó nem valók épp mindenkinek, a pumi, mudi, puli jó fejek, de horribilis mozgásigényük van és szörnyen csahosak, akkor marad a vizsla, ami meg sajnos egyre inkább beltenyésztett... :( Mind munkakutyák. Ha valaki egy nyugisabb, könnyen kezelhető kutyát szeretne, akkor nem igen talál.
Mondd a szüleidnek, hogy a menhelyről vagy (magyar...) tenyésztőtől vett kutya is "hazai termék". :)
2. vagyok.
Bocs, kérdező, a gyűlölködést meg elvakultságot nem a szüleidre értettem, csak próbáltam kontextusba helyezni a dolgot. Nem akartalak megbántani.
Magyar agár?
Szerintem a legjobban ő illik bele a városi életformába a magyar fajták közül, meg még a vizsla, a többi tényleg nehéz eset.
Köszönöm a válaszokat!
Amúgy kertes házban élünk vidéken. A mudi is tetszik, de csak fehérben. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!