Hogyan győzem meg szüleimet arról hogy a pitbull jó és barátságos kutya és hogy vehessek egyet magamnak?
13 évesen van rá pénzed??? Esetleg szaporítótól tudnál venni valami selejtes idegbeteget, akit 2-3 év után vagy hamarabb megint elpasszolnál mert nem tudod kezelni vagy megunod..........
szerinted a kutyatartás arról szól hogy hú de menőn mutogatom egy ideig?????
És mégis milyen hú de bátor kutyáid voltak????
huh, hát én nagyon örülök hogy vannak még felelősségteljes szülők.
kedves kérdező!
írnál nekem arról hogy miért is tetszik neked a pit kutya? mik a céljaid vele? mennyi időt tudnál rá szánni? mennyi pénzt tudnál a kölyökre szánni, illetve a későbbi tartására? és tudnál nekem írni esetleg a nevelési tapasztalataidról? pl. mi a véleményed arról hogy a pit egy "fenevad" egy "született "szörnyeteg"? hogyan lehet szétszedni két verekedő pitet? vagy egy pitet hogyan szednél le egy másik kutyáról, ha az nekimenne egy fajtársának?
kíváncsi lennék a válaszaidra nagyon.
Én már csak arra is kíváncsi lennék,hogy honnan szereznél valódi pitet.
Nem az apród/expresszes 10-30ezer ft-os "fajtiszta" pitttttbull-okra gondolok....
Tisztában vagy vele,hogy egy ilyen kutya legalább 100-150 EZER ft-ba kerül??
13 évesen,honnan van ennyi pénzed?
Plusz az első időben az oltások,kaja...
namármost.
főleg a pit fajtához szükséges hogy valamit konyíts a neveléséhez.
illetve két dolog miatt nagyon fontos hogy IGENIS TENYÉSZTŐTŐL LEGYEN A KUTYA!
az egyik hogy a szaporított pitek eléggé gyenge idegrendszerű kutyák ami miatt még nagyobb odafigyelést igényelnek.
a másik hogy egy tapasztalatlan buta szaporító bármkor kad a kezéből egy domináns kutyát.
nekem domináns kan pitem van, nem vagyok már gyerek, és úgy gondolom tapasztalatom is van egy csöppnyi. valóban jó kutya lett belőle, de oldalakon keresztül írhatnám mennyi munkát fektettem bele hogy jó legyen. a felnőtt férfi párom nem bír vele akkor gondolod neked menni fog?
én azt javaslom hogy menj el egy olyan helyre ahol bull tipusú kutyák mentésével foglalkoznak és nyersz egy kis betekintést ahhoz hogy mennyre nem úgy megy ez ahogyan azt te gondolod. ezek a kutyák jellemükből adódóan kemény kutyák és határozott kezet igényelnek. gyermek kezébe nem való.
jól gondolják a szüleid, NEM JÓ ÖTLET EGY PIT EGY GYEREKNEK!
ha valóban egy ilyen kutya az álmod akkor szerezz minél több tapasztalatot -bull tipusú kutyák mentésébe segíts be, stb- és ha minden jól megy akkor lehet hogy onnét is örökbe fogadsz egyet, vagy ha nem akkor mindenképpen tenyésztőtől legyen! mellesleg tenyésztő nem is adná gyerek kezébe gondolom ezért is jó neked a szapitól mert azt marhára nem érdekli hogy nem bírsz bánni a kutyával és felelőtlenül odaadja -már csak ezért is állítanám le az ilyen típusú kutyák szapiját!!!- és nem foglalkozik azzal hogy esetleg már az első percektől te nem bírsz majd a kutyával amit végül utcára dobtok -mert hát a kutya a hibás- vagy épp elaltattok.
azt meg már meg sem említem hogy lehet nem is pitet kapsz egy szapitól....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!