Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem jó a hám a kutyáknak?

Miért nem jó a hám a kutyáknak?

Figyelt kérdés
Csomó helyen olvastam,hogy azt el kellene felejteni. Ez minden kutyára igaz vagy csak addig amíg tanul. Én gyorsan vettem az enyémnek egyet mert annyira megörült ha másik kutyát látott,hogy majdnem kibújt a nyakörvből. Hámmal még pórázon is ügyesebben ment, de most a kommentek hatására visszatértem a nyakörvhöz.
2013. aug. 1. 22:48
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

#5-ös vagyok, és ha a #6-os kommentje nekem szólt, akkor hadd reagáljak rá:

Nem használok láncnyakörvet és fojtót sem, kizárólag bőrnyakörve volt mindig a kutyumnak. Egy jó ideje viszont egyáltalán nincs nyakörve, mert sétához hámunk van, itthon meg macera, nem kell.

A kutyám nem hülye és én sem vagyok tapasztalatlan kutyatartó. Hány ismerősömtől hallottam már, hogy ilyen kutyát szeretnének maguknak... Jó az alapanyag nem tagadom, de mindenre én tanítottam, amit csinál vagy éppen nem csinál szerencsére.

Nekem csak az a fontos, hogy a kutyám ne feladatnak, hanem kikapcsolódásnak érezze a sétát. Nekünk erre tökéletesen megfelel a hám, sokkal jobban szeretem, mint a nyakörvet (már kifejtettem miért). Nincs semmi kiképzési és kutyasulis szándékom a sétával, csak érezze jól magát a kutya.

Kontrollálható és szépen sétál, és mindig csak az elején húz. Pár perc után laza pórázzal megyünk, de nekem ez a pár perc is rengeteg volt a hörgését hallgatni.

Amúgy egyáltalán nem buta és nem a "megfojtom magam séta közben" típus: nagyon jól tanítható és rengeteg "trükköt" tud, mindet én tanítottam neki. Itthon rengeteg feladatot kap játék és trükktanulás közben, ezért vagyok úgy vele, hogy séta közben csak érezzük jól egymást; az egyetlen feladata kint, hogy leüljön, mielőtt átmegyünk az úton. Egyébként nem érdekel, hogy láb mellett jön-e meg ilyenek...ameddig bármikor egy szempillantás alatt meg tudom állítani, magamhoz tudom hívni, kordában tudom tartani és nem veszélyes senkire, nem érdekel más, csak hogy boldog legyen közben! Nekünk ez hámmal sikerült, de mint mondtam: ki kell próbálni mindkettőt, azután lehet csak jól választani...a gazdi mit szeret, vagy a kutyához melyik passzol inkább. Ha neked is a hám vált be, válts vissza rá. A kiképzők úgyis a nyakörvet fogják nyomatni, de engem például már senki sem tudna rávenni, hogy nyakörvben sétáltassam, mert annyira bevált a hám. A te kutyád, a te döntésed, ne hallgass másokra; csak azt vedd figyelembe, amit tapasztaltál a séták során. ;)

2013. aug. 3. 01:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!