Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem jó a hám a kutyáknak?

Miért nem jó a hám a kutyáknak?

Figyelt kérdés
Csomó helyen olvastam,hogy azt el kellene felejteni. Ez minden kutyára igaz vagy csak addig amíg tanul. Én gyorsan vettem az enyémnek egyet mert annyira megörült ha másik kutyát látott,hogy majdnem kibújt a nyakörvből. Hámmal még pórázon is ügyesebben ment, de most a kommentek hatására visszatértem a nyakörvhöz.
2013. aug. 1. 22:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
83%
Én ma hámmal sétáltattam másvalaki nagytestű 4 hónapos, neveletlen kölykét. Brutális volt. Legközelebb nem engedem hogy azt tegyék rá. :D De ha a tiéd a hámmal TÉNYLEG jobban megy, akkor az istenér, a világ szája miatt át ne állj másra.
2013. aug. 1. 23:00
 2/11 anonim ***** válasza:
81%

Semmi baj nincs a hámmal. Sokaknak még segít is a húzás megakadályozására, bár nem tudom egyes kutyák miért nem húznak abban, a nyakörvben meg igen...

Képzéshez jobb a nyakörv, meg én amúgy se vagyok hámpárti, de nem hiszem, hogy különösebb gond lenne vele. Persze vannak rosszul varrottak, stb., de az más.

Amúgy meg hámot inkább őv-hez szoktak használni, vagy valamilyen spec. feladatra.

2013. aug. 1. 23:01
 3/11 anonim ***** válasza:
18%
Azért nem jó a hám, mert azzal nem tudja a sok barbár fojtogatni a kutyát. Aki nem képes megnevelni a kutyáját, hogy az ne húzzon séta közben, az fojtogatja. Bezzeg ha az ő nyakukat szorongatná valaki erősen, akkor meg rosszul lennének, hogy micsoda eljárás ez.. Én mindig hámot használtam és a kutyám (Jack Russel, ádáz fajta) gyönyörűen jön mellettem.
2013. aug. 1. 23:08
 4/11 Laktózmentestej ***** válasza:
81%
Kevés kutyát lehet hámmal irányítani. Ha a tiedet nem tudod hámmal irányítani, akkor bizony tegyél rá nyakörvet.
2013. aug. 1. 23:34
 5/11 anonim ***** válasza:
59%

Életem egyik legjobb döntése volt, mikor megvettem a hámot a kutyámnak. :)

Séta elején mindig húz (visszatartható, kontrollálható, de nagyon örül és menne, egészséges mértékben húz), és szörnyű volt hallgatni, ahogy a nyakörvvel "fojtogatta" magát, mindig meg kellett állni egy kicsit, ha már nagyon erősen lihegett és köhögésszerű hangot adott ki.

Amióta hámunk van, nincs ilyen probléma. Plusz nem tud belőle kibújni, és könnyebb megtartani vele; egyáltalán nem érzem azt, hogy erősebben kellene fognom, mint nyakörvvel. És ha olyan helyzet adódik, hogy hirtelen meg kell rántanom vagy erősebben meg kell tartanom, hát sokkal nyugodtabb lelkiismerettel teszem, mint mikor a nyakörvvel a nyakát és a fejét rángattam meg az ilyen váratlan eseteknél... Gondolok itt például idegen cica felbukkanására (a miénket szereti).

Ja, és a kutyum minimum 5-6 éves volt, mikor áttértünk a hámra, semmi problémát nem okozott az átszoktatás. Még biciklivel is sétálunk, természetesen akkor is hámban, és nem szokott gond lenni. :)

Én ajánlom, bár kutya és gazdi is válogatja, kinek-mi válik be.

2013. aug. 2. 04:20
 6/11 anonim ***** válasza:
67%
akinek a kutyája fudloklik a láncnyakörv végén, azért nem a nyakörv a hibás, hanem a gazda. Miután fogalma sincs, hogyan kell használni, és kezelni a pórázt. kérdező, azt használod, amelyik jólesik.
2013. aug. 2. 07:13
 7/11 anonim ***** válasza:
89%
A hám nagyon jó tud lenni,főleg ha a kutyát zavarja a fejénél lifegő póráz.Amúgy ízlés dolga.Bár ha van egy húzósabb kutya,még jobban fog húzni,mert nem fojtja a nyakörv,de ha a kutya megtanult pórázon közlekedni,teljesen mindegy mit adsz rá.
2013. aug. 2. 07:42
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2013. aug. 2. 07:46
 9/11 anonim ***** válasza:
48%

A kutyának semmivel nem jobb vagy rosszabb a hám vagy a nyakörv.

Ha tud sétálni már akkor tud ezzel is azzal is, ha meg nem tud akkor ezzel se azzal se tud.

Viszont a megtanításához nem árt egy nyakörv, bár kistestűkutyánál igazából majdnem mindegy. Pórázfegyelemnél ugyan akkorát lehet rántani rajta mindkettővel.

A hám sportokhoz jó. ahol az a lényeg hogy a kutya húzzon

2013. aug. 2. 08:27
 10/11 Szilvi & Argos ***** válasza:
Annyira ijesztő látvány, mikor nagytestű, neveletlen, antiszoci, kitámadós kutyákat sétáltatnak hámmal, lehetőleg flexivel vagy lánc pórázzal...a kutya csak oda nem húzza a gazdáját, ahova nem akarja. Sok-sok balhé volt már ebből
2013. aug. 2. 23:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!