Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti mit tennétek ilyen esetben?

Ti mit tennétek ilyen esetben?

Figyelt kérdés
A szomszédom kutyája, aki szintén kan mint a miénk ha tüzelő kutyát érez a környéken megbolondul és a miénket akarja meghágni ha találkoznak séta közben.Már pászor maga alá gyürte, alig bírjuk kiszedni a miénket alóla.A gazdája meg szinte hagyja is, röhög rajta, meg mondja, hogy csak kanos.A miénk már nem tűrte múltkor, nyüszített, meg is harapta kicsit a másikat.A gazdáját ez sem érdekli, olyan mintha tetszene is neki a dolog.Attól félek, hogy sérülést okoz a nagy körmével a másik kutya mienknek, de bunkó sem akarok lenni a szomszéddal, hogy nem engedem oda a kutyát szaglászni.De mostanában folyton ez megy, nincs játék meg semmi csak ez.Elég idegesítő már, mit tehetnék?

#szomszéd #tüzelés #szuka #kan #párzó mozdulatok
2013. aug. 1. 21:47
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
A kutya gazdája szerint csak kanos és ilyenkor mindegy, hogy fiú vagy lány a kutya ami a közelében van elkapja, de akkor inkább domináns, ahogy mondjátok.Elég hitetlen(és okoskodó) ember hiába fogom neki mondani, hogy ez nem azért van amit ő hajtogat nem fogja elhinni.Akkor nekem kell letiltanom a kutyáját, ha ő nem teszi ennyi.Nem fogom hagyni, hogy terrorizálja a kutyámat.
2013. aug. 1. 22:31
 12/20 A kérdező kommentje:
Nah igen, az enyém kicsi az övé nagytestű, én is ezen gondolkoztam, hogy mi lenne, ha rámenne egy nagyobb erősebb kutyára attól tuti nem egy lábon harapást kapna.
2013. aug. 1. 22:36
 13/20 Szilvi & Argos ***** válasza:
Ebben az esetben pláne védd be a kutyádat. Hívd oda magadhoz, parancsold a hátad mögé. A másik kutyára hangosan és határozottan, mély hangon förmedj rá, mozdulj felé...ha nem elég, akkor kicsit orrba vághatod, vagy oldalba billentheted lábbal
2013. aug. 1. 22:41
 14/20 Valletta ***** válasza:

Dominancia.

Már nem azért, de honnan tudjátok, van-e a "környéken" tüzelő szuka és hogy az biztos pont oda, arra a fűcsomóra pisilt? A kanok több kilométeres körzetben képesek a szagukat megérezni, nem csak akkor érdeklődnek, ha a szuka az orruk elé pisil. Ennek a viselkedésnek meg különben sincs semmi köze a párosodáshoz.

2013. aug. 1. 22:50
 15/20 A kérdező kommentje:
Előző.Onnan tudjuk, hogy egy másik szomszéd kutyája most tüzel(mondta a gazdija is) és őt szabadon szokták sétáltatni, pont a házunk elé szokott pisilni már láttam többször valamint tüzelő kutya pisijét a kanok őrüllt módon nyalni szokták...nah innen.Valamint sokszor elénk szaladt már a héten a kislány és játszani akart(amúgy nem szokott sosem) meg megáll a miénk előtt, hogy vegye fel(tüzelés végén jár már).Amikor nincs szuka a közelben a szomszédunk kanja se viselkedik így, hanem játszik a mienkkel meg normális.
2013. aug. 2. 07:43
 16/20 anonim ***** válasza:
A kutya a párzó mozdulatokkal jelzi,hogy rangsorban a tiéd felett áll.A gazda meg feletted gyakorol dominanciát azzal,hogy figyelmen kívül hagyja a kérésedet.Egyébként minden ilyen esetben a gazda dolga,hogy letiltsa az ebét.Ha a kutya szarik rá,nagyon is mutatja,mekkora tekintélye van a gazdinak.Nulla.Nem bunkó leszel a szomszéddal,ha nem tűröd kutyája viselkedését,hanem határozott és erős.
2013. aug. 2. 09:54
 17/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat megfogadom!!
2013. aug. 2. 12:49
 18/20 A kérdező kommentje:
Mai napon a kedves szomszéd megint ráakarta engedni a kutyámra az övét.Mindkettő pórázon volt.Az enyémet direkt rövidre fogtam, de az ő kutyája csak odahúzta magát gazdájával együtt aki nem tudott neki parancsolni.Az enyém olyan dühöses morgott és támadta volna az övét, hogy csak lesett a szomszéd aki időközben elhúzta a kutyáját.Mikor újra találkoztunk a séta során az enyém elkedtett rá ugatni és morogni mikor megindult felénk, a szomszéd megvolt sértődve, hogy az ő kutyukája nem bántaná az enyémet és miért fogom vissza????.Mondtam neki, hogy dominancia miatt csinálja az ő kutyája nem kiélni akarja magát, erre azt mondta én nem ismerem az ő kutyáját és nem is értek a kutyákhoz és vérig sértődött...de nem érdekel a véleménye.
2013. aug. 5. 22:42
 19/20 Szilvi & Argos ***** válasza:

Nem érdemes hülyékkel foglalkozni :D

De azt ne engedd a kutyádnak, hogy hörögjön-vicsorogjon-ugasson más kutyákra. Tiltsd le, és TE vedd kezelésbe a másik kutyát. Ha látja a kutyád, hogy lerendezed a szitut, akkor majd Rád fogja hagyni...nem mellesleg nagyot nőhetsz így a szemében, mint vezér :)

2013. aug. 6. 13:23
 20/20 A kérdező kommentje:
Nem engedtem neki, rögtön tiltottam, a végén már a földön feküdt a hátán és lesett rám.
2013. aug. 6. 14:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!