Felnőtt kutyát, hogyan lehetne megtanítani sétálni ( többi lent)?
Van egy kutyám , már vagy 4 éve , és igazából eddig csak házőrzésre használtuk , de én megpróbálnám feldobni kicsit, hogy ne unatkozzon annyira , ezért meg szeretném tanítani sétálni. Nos , igazából sok pórázt, nyakörvet vettünk már és tettük rá , de örökké lekuporodott a földre , mintha bántani akarnánk. Ha meglátta elvitte a párjával játszani vagy szétharapta. Nem hiszem hogy rossz emlékek fűznék hozzá , mert 4 éves kutyaként eddig egyszer sem bántottam , a pórázt is csak néha próbáltam rárakni . Eddig minden próbálkozásom sikertelen volt. Lehetséges lenne , hogy valahogyan rászoktathassuk a sétálásra , gondolom attól életvidámabb is lenne , nem ilyen unott. Ja és ha meglát egy másik kutyát rögtön hangosan ugat , és szaladna hozzá. Szóval ezt is meg kéne oldani valahogyan , mert nem szeretném ha összebalhéznának a nyílt utcán.
A macskák iránt ellenszenvét sem nézem jó szemmel , tehát valahogyan össze kéne barátkoztatni a macskákkal is .
Ez elég sok így egyszerre , de bármire hajlandó vagyok , hogy kicsit több időt tölthessek vele , mert nagyon szeretem, és szerintem ennél több törődést igényel , mint labdázás.
Ja és a kutyám puli .
Előre is köszönöm ! :)
szerintem inkább azért nem mozdul mikor ráteszed mivel azut hiszi meg akarod kötni, jutalomfalattal csábíthatod szerintem :)
lehet, hogy kapun belül ugat de utcán nem mert érzi ,hogy annyira nem védett. Az én kutyám is csak akor ugat ha kerítésen belül vna ha kiviszem akkor egy mukkot sem szól. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!