7 éves németjuhász hogy lehet normálisan megtanitani sétálni?
Az hogy még meg is futtatod csak ott, még jobban felizgatja.
Meg kéne állni ott nem messze, és tiltani.
Irányítanod kéne azt a kutyát, hogy tudja te vezeted őt és nem fordítva. Ha nem zavarja az ott lakókat addig gyakorold vele a tiltást amíg csak lehet, hagyjad hogy megnézze, aztán ha nem hagyja abba tiltsd le.
4es akkor te nem ismered a kutyákat, egyébként nem emberek ne vonj párhuzamot.
Meglehet nevelni, neked arra kell odafigyelned hogy ne zökkentsen ki a határozottságodból.
Amikor így engedsz a kutya agressziójának ami valószínűleg félelemből ered, az felpörgeti, pláne ha még direkt el is futsz a stressz forrás elől, ezzel olajat öntesz a tűzre.
Neked olyankor keményen és határozottan be kell állnod a stresszforrás elé, ne hagyd hogy nézze a kiskutyát, és le kell tiltanod, tudatnod kell vele hogy te irányítod a helyzetet és nem ő. Ha lenyugodott egy kicsit hagyd hogy oda nézzen, ha nem viselkedik jól megint tiltod.
A kutya azért stresszel mert te nem vagy elég határozott ahhoz, hogy ő biztonságban érezze magát, ezért cselekszik helyetted, valószínűleg domináns is lehet a kutya, ami nehezíti az esetet, de attól még ugyanúgy megoldható.
Tanuld meg kezelni és irányítani a helyzetet, a kutyát, és akkor megoldódik.
Nekem is a kutyám anno mindig beindult egy bizonyos másikra, nem is értettem hogy miért, nagyjából sikerült már róla leszoktatni, legalább is messze nem csinálja azt mint az elején.
töbször próbáltam már már régóta hogy normálisan mennyen nem most kezdtem el..:)
eddig nyyakörvel mentünk féléve váltottam hámra de én úgyvettem észre hogy közelebb tudom hozni magamhoz mármint jobban visszatudom tartani mert a nyakörvel csinált olyat h inkább vergődött csak mehessen.. mást mindent tud tehát fekszik ül pacsi stb ezeket tudja csak éppen sétálni nem de megpróbálom azokkal a módszerekel amit leírtatok. köszönöm :)
kutya iskola nincs sajnosmár a közelben.:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!