Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Azt mondják szar élete van a...

Azt mondják szar élete van a kutyának a láncon. Igaz ez?

Figyelt kérdés
Nem látom szomorúnak a szomszéd kutyát, habár lehet azért egy fenevad, ha a kerítés közelébe megyek?

2013. aug. 1. 15:24
1 2
 11/17 Valletta ***** válasza:
57%

A 8-assal egyetértek. Ha hosszú a lánc, nem állandó jelleggel van rajta a kutya, rendesen el van látva, akkor elfogadható. Semmivel nem rosszabb, mint egy csilivili betonozott kennel mutatós kutyaházzal, sőt. A gond az, hogy a láncon lévő kutyáknak csupán töredék részét tartják így.

Valószínűleg le lehet tiltani a kutyát a baromfiról, de egyrészt nem minden gazda olyan hozzáértő, hogy ezt megtegye (és nem ok arra, hogy ne legyen kutyája), illetve lehet olyan fajta is a kutya, ami igen nehezen tiltható.

Ha a kutya nem fal mellé van kötve, akkor 10 méteres sugarú körben mozoghat. Az én kerten 120 nm, az ő kutyájának ennél jóval nagyobb területe van, tehát szerintem nem lehet arra panasz, hogy nincs elegendő mozgástere, amit egyébként mindegy, hogy a telekhatár, egy belső kerítés vagy lánc szab meg.

2013. aug. 1. 16:27
 12/17 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem maga a lánc is baj. Beakadhat, rátekeredhet, húzhatja a nyakát, kikoptathatja a szőrét, nyomja, ha ráfekszik, hőségben felmelegedhet, éget. A kertben a fű kipusztul miatta, mert a kutya ugyanazon az útvonalon közlekedik a lánc miatt. A kutya a porban él emiatt, a szőre poros, ha esik, akkor meg saras. Ha betonon van, akkor meg nyáron iszonyat melege lehet. Ha már kerti kutya, akkor minimum a normális kerítés, és hogy szabadon mászkálhat a kertben. Amúgy ha a kutya át tud menni baromfit ölni, akkor nem túl biztonságos az a kerítés, ami engem kutya nélkül is zavarna. Mert ha az én kutyám kifér a lyukon, az azt jelenti, hogy idegen kutya meg be tud jönni. Azt meg nem szeretném...
2013. aug. 1. 17:19
 13/17 anonim ***** válasza:
71%
Az a baj,hogy kevés helyen vannak normál hosszúságú láncon a kutyák,legnagyobb részük rövid láncon éli le az egész életét úgy,hogy akkor van szabadon,ha a lánc elszakad.
2013. aug. 1. 17:25
 14/17 anonim ***** válasza:
72%

Elsősorban nem azért van szar élete, mert láncon van, hanem mert a kutya olyan állat, aki ugyanúgy igényli az emberi foglalkozást és az ingergazdag környezetet, mint a táplálékot. A legtöbb láncos kutya ezt abszolút nem kapja meg.

És persze sok térköves udvaron, tuják között senyvedő jól szituált divatkutya sem. Szóval nem a lánc a rossz, hanem a körítés.

Ha a kutyád a nap 18 órájában jó minőségű, mozgásteret engedő futóláncon van, de a maradék 6 órát veled tölti tartalmas foglalkozással, akkor minden oké.

2013. aug. 1. 17:44
 15/17 anonim ***** válasza:
0%

Én meg azt mondom,hogy aki láncon tart kutyát,inkább ne is tartson.Minek neki?Házat megvédeni nem tudja,a betörő röhögve kikerüli.És napi 18 órát se jó ám neki a láncon.

De ugyanez a véleményem a kennelben tartott kutyákról még akkor is,ha tenyésztőnél vannak.Dolgoztam ilyen helyen.Masztiffok,csilivili tenyészet,kamerarendszer,csempézett kutyaházak,gondozók,minden.Csak épp az volt az életük,hogy napi 1 órára ki voltak engedve a hermetikusan zárt belső udvarra,meg elő lettek rángatva az épp aktuális kiállításra.Ezt sem tartom elfogadhatónak.

A kutyának az ember mellett a helye.

2013. aug. 1. 18:01
 16/17 anonim ***** válasza:
61%

Én gyűlölöm azt látni, hogy egy állat, aki szabadnak született, egy lánccal a nyakában éli az életét.

Nem érdekelnek az okok, meg a kifogások, egy kutyát nem kell láncra verni.

2013. aug. 1. 18:37
 17/17 anonim ***** válasza:
53%
Aki másként nem tudja megoldani a kutyatartást,mint láncon vagy kennelben,ne tartson kutyát.
2013. aug. 1. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!