Az emberek (főleg vidéken) miért nevetnek ha meghallják, hogy valakinek "kutyakozmetikus" szakképesítése van?
Első válaszoló!
BP-i vagy, vagy mi, hogy így beszélsz a vidékiekről???!!!
Én vidéken laktam 24 évig és még mindig sokat járok oda, 90%-nak van itt kutyája, de még a koszosmelóspistabácsi sem bánik így a kutyával, ahogy leírtad!
Bp-n szerintem ugyanúgy bánnak rosszul a kutyával, mint vidéken, ez nem főváros/vidék függő, hanem EMBER!!!!
Egyébként meg itt is van kutyakozmetika és senki nem nevet ezen.
Az tény, hogy vidéken nem azokat a fajta kutyákat tarják, akiknek kozmetikázásra van szükségük. Mivel itt inkább a házőrzés a cél.
De itt is emberségesek a kutyákkal. Amiket meg a tv-ben hallani, hogy xy bedobta a folyóba (Siófok), kidobta a kukába a kölyköket (Pécs) stb, na, ez egyik sem egy faluban történt.
Szóval szerintem nem kell általánosítani, mert ha a 80 éves Mari néni kinevet, akkor az csak 1. És az ő véleménye. Meg ő más világ, az ő idejében nem volt kutyakozmetikus, mert nem voltak divatkutyák falun.
Vidéken tényleg rengeteg kutya él láncon és moslékon, de a pesti kutyáknak is megvan ám a maguk pokla, ahogy a lakásba bezárva, pelenkára szarva, táskában sétálva, a végletekig elkényeztetve idegrohamot kapnak minden közeledő élőlény láttán. Persze van Pesten is láncos, meg van vidéken is hónaljkutya. Meg vannak azok, akik értenek is a kutyákhoz.
Vidéken sokkal kevesebb kutya családtag, sokkal kevesebben is tudják finanszírozni a kozmetikust. Ha tudják sem biztos, hogy az lenne a legfontosabb... nemrég beszélgettem egy kozmetikussal, horror sztorikat mesélt olyan szinten elhanyagolt kutyákról, amikért már joggal lehetett volna feljelentést tenni, és ez csak a jéghegy csúcsa (az "elit", aki megteheti, hogy erre költ), hiszen a kutyáknak csak kis százalékát viszik kozmetikába, és azok jelentős részének is előbb lenne szüksége orvosra, mint nyírásra.
PittiPöttömPannácska jól írja, elég csak a statisztikára alapozni. Én 26 évig éltem Budapesten, egy megrázó kutyatörténetem sem volt, de mióta 13 éve vidéken élek, itt láttam már akasztott kutyától kezdve zsákba tekert, és összevert kutyát, aki még ott hörgött benne szerencsétlen.
Nyilván városban, aki a lakásában tartja a kutyát, az kötődik hozzá, és nem egy olcsón fenntartható riasztónak használja.
Igen, engem is hülyének néznek, hogy itt vidéken viszem sétálni a kutyám, meg bent van a házban néha.
Érdemes lenne elmenni kicsit pl Ausztiába, hogy ott hogy állnak a kutyatémához, nagyon meglepődnének a magyarok.
Nem csak vidéken van ez, én is ezt a szakmát akarom elvégezni többek között. Ahhoz képest itt Budapesten meg Debrecenben is csak röhögnek ezen az emberek...
Le vannak maradva és sokaknak nincs kutyájuk, ennyi.
Én kutyakozmetikus vagyok és az embereknek fogalmuk sincs arról, hogy ez mennyire kemény meló... órákon át állni, fogni a kutyát, fogni az ollót/gépet szívni be a szőrt. Nekem 2 idősebb kutyakozmetikus ismerősöm is rendszeres tüdőproblémákkal küzd a 10 évnyi belélegzett szőr/bőr miatt és alig tudok kozmetikust akinek ne fájna dereka, háta, karja, keze 6-7 év kemény meló után.
Megnézném azt aki nevet, hogy áll 6-8 órát egy kiállítási airder stb mellett és trimmeli kézzel a kutyát amíg be nem görcsöl a keze vagy a harapós, agresszív nyakig dzsuva kutyával mit kezd (vagy éppen az idegbeteg gazdikkal amik rosszabbak mint a kutyák). Vagy egy nagyobb CACIB előtt mikor behoznak mondjuk 10-20 kutyát akik folyamatosan ugatnak reggel 8-tól és nem elég letolni őket hanem tényleg maximális odafigyelés mellett kell őket megcsinálni ami nem 2 perc és még hajnali 2 kor áll az ember az üzletben és próbálja formára nyírni a 10-en x. kutyát a gazdi meg ott áll mellette és tiszta ideg mert reggel 9-kor kiállítás...
Nem kell odafigyelni arra aki nevet, had tegye...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!