Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Németül kutyát tanítani?

Németül kutyát tanítani?

Figyelt kérdés

Hamarosan lesz egy németjuhászom és szeretném német nyelven tanítani, hogy példáúl más ne tudjon neki parancsot adni, de inkább csak a magam szorakoztatása miatt.

Szerintetek jó ötlet, vagy az emberek kifognak nevetni, vagy furán nézni?

2013. júl. 31. 19:47
1 2 3
 11/21 zsuzsabazsa ***** válasza:

Jó! Csak ha már németül akarod tanítani akkor az ténylegesen úgy is legyen. Mindig azon a nyelven szólj hozzá és ne keverd bele a magyart.

Na és a család többi tagja meg magyarul fog vele diskurálni?

2013. júl. 31. 21:28
 12/21 anonim ***** válasza:
53%

Simán lehet, hogy a vezényszavakat németül/bármi más nyelven tanítod. Én már azon is gondolkodtam, hogy halandzsa vezényszavakat tanítok a kutyámnak, hogy másra ne hallgasson, de így se hallgat, úgyhogy tökmindegy. :)

Külföldön amúgy nagy divat idegen vezényszavakra tanítani a kutyát. Németeknél pl. néha keveredést okoz, hogy a Sitz! (ül) és Platz! (fekszik) ugyanarra a hangra végződik, ezért sokan angolul vagy más nyelven tanítják egyiket-másikat.

Ismertem egy manyust, aki magázta a tacskóját. Gyere helyett jöjjön kérem, meg ilyenek. :)

2013. aug. 1. 07:47
 13/21 Imola Ágnes ***** válasza:
52%
Az enyém is németül tud. Egyrészt sokkal rövidebbek a parancsok, másrészt sokkal erőteljesebb a hangzásuk. Sokszor bemutatózunk, ezért jól jön ha egy vezényszót halkan is erőteljesen mondhatok, pl . sitz, platz......Szerintem jó ötlet...de a kutya meg fogja érteni előbb utóbb a amagyar vezényszavakat is, ha az idegen pár percig kínlódik...a miénk is 3 nyelven ért....
2013. aug. 1. 08:01
 14/21 anonim ***** válasza:
az emberek óhatatlanul is közvetitenek testjeleket a kutyák felé. Igy sokszor találkozni olyan esetekkel, hogy az addig csak németül tanitott kutya, tökéletesen dolgozik magyar vezényszvakra is. Egyébként senki nem fog hülyének nézni, tanitsd ugy, ha ugy szeretnéd!:)
2013. aug. 1. 13:38
 15/21 anonim ***** válasza:

Jó ötlet.

Én egyszer az utcán találkoztam olyan emberrel, aki magázta a kutyáját! Az is NJ volt. Olyan megmosolyogtató volt, ugyanakkor tisztelettel teljes.

Pl mondta neki a járda szélén: "Álljon meg!" "Üljön le!" "Okos, indulhat!"...

2013. aug. 10. 22:39
 16/21 anonim ***** válasza:
A némettanárom is németul tanítja a kutyáját :D Amúgy doberman, német fajta :D
2013. aug. 10. 22:46
 17/21 anonim válasza:
Ha utcán meghallják hogy németül beszélsz, és valaki oda akarja magához hívni és ha az az illető is tud németül egyszerű dolga lesz :D
2013. aug. 11. 11:59
 18/21 anonim ***** válasza:
Ismerősöm kutyája a "szekrény"-re ült le
2013. aug. 11. 14:02
 19/21 anonim ***** válasza:
Baromság - A magyar jobb -
2015. márc. 23. 11:34
 20/21 anonim ***** válasza:

Elég béna ötlet -

Szegény eb

2015. márc. 23. 11:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!