Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Németül kutyát tanítani?

Németül kutyát tanítani?

Figyelt kérdés

Hamarosan lesz egy németjuhászom és szeretném német nyelven tanítani, hogy példáúl más ne tudjon neki parancsot adni, de inkább csak a magam szorakoztatása miatt.

Szerintetek jó ötlet, vagy az emberek kifognak nevetni, vagy furán nézni?

2013. júl. 31. 19:47
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

A németjuhászok nemcsak németül értenek!:-)

Egyébként hallottam már olyat, hogy olyan nyelven tanítják a kutyákat, amelyik országba el akarják adni őket, de ez nyilván nem általános, bizonyára valami speciális tenyésztők/kiképzők csinálják (csak már nem emlékszem pontosan, rég hallottam, azt se tudom, igaz-e).

Azonban a kutyák alapvetően nem tesznek úgy különbséget az emberi nyelvek között, mint mi. (Persze hallani ennek az ellenkezőjéről is sztorikat, de ezek csak sztorik.) Egy idegen ember is irányíthatja a kutyádat akár kézjelekkel is, ha a helyzet megkívánja. Míg ha olyan természetű, hogy nem hallgat másra, csak Rád, akkor nem hallgat és kész, még ha ugyanazon szavakkal adja is az utasítást az illető, amikre Te tanítottad -- ebben az esetben megint csak nem számít a nyelv maga.

2013. júl. 31. 19:55
 2/21 anonim ***** válasza:
49%
Hát ez tök jó! :D Ne foglalkozz mások véleményével, szerintem ez egy nagyon jó ötlet! Elvégre németjuhász:) Na de tényleg:)
2013. júl. 31. 19:56
 3/21 anonim ***** válasza:
Ismerek olyanokat, akiknek németül tud a kutyájuk, nagyon vagány :D
2013. júl. 31. 20:02
 4/21 anonim ***** válasza:

Még a végén nekem is megjön a kedvem egy kétnyelvű kutyához.

Egyébként jó ötlet, nem nevetnének ki, bár először furcsállnám a dolgot.

2013. júl. 31. 20:04
 5/21 anonim ***** válasza:

Szerintem jó ötlet :D ha neked úgy jó, tanítsd németül.

Ismerek egy nőt, aki kint volt Amerikában évekig, onnan hozott haza egy kiskutyát, és mindenkinek azt mondta, angolul ért a kutyus, ezért csak angolul lehet szólni neki. Amikor meghallottam a csajt angolul beszélni, nagy szemekkel lestem rá, mert nagyon rosszul beszélt :'D

Szóval ha már tanítod, tudj normálisan németül :))

2013. júl. 31. 20:11
 6/21 anonim ***** válasza:
78%
Ha mennek hozzátok a barátok, majd mondják neki, hogy adj egy pacsit, de az csak néz, és te pedig megmagyarázod nekik, hogy nem buta, csak nem érti a magyart, biztos nem fognak rád furán nézni. Inkább elviszik hozzád a francia buldogot és az a japán spiccet, hogy ők is legyenek művelt, idegen nyelvet tudó kutyák. Szerintem ebben semmi furcsaság nincsen.
2013. júl. 31. 20:15
 7/21 anonim ***** válasza:
utolsó, a dán doggal mi lesz? vagy a skót juhásszal?
2013. júl. 31. 20:40
 8/21 zsuzsabazsa ***** válasza:
47%
A kutya van olyan értelmes, ha kissé lehajolsz és mutatod neki a tenyeredet akkor pacsit fog neked adni akármilyen nyelven tanítottad is. Ha kínaiul mondod akkor is, mert a mozdulatodban is benne van, hogy mit kérsz tőle.
2013. júl. 31. 20:44
 9/21 A kérdező kommentje:

Nem azért akarom németül tanítani mert németjuhász :D

Persze pacsit biztos adna, de ha valaki az út másik felén odaszól a kutyájának hogy gyere ide, akkor legalább az enyém nem fog átrohanni az úton.

2013. júl. 31. 20:55
 10/21 Valletta ***** válasza:
Az enyém angolul kezdte, de mivel szeretném majd iskolába vinni, elkezdtem aggódni, hogy hülyének fognak nézni, így valószínűleg át fogunk térni a magyarra.
2013. júl. 31. 21:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!