Kiskutya? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
sziasztok ! A szüleimmel gondolkodtunk kiskutyán, és anyukám mondta hogy tavasszal vegyünk majd tavaszi születésűt..
toy poodleról, törpe uszkárról lenne szó, de a neten néztünk tenyésztőket és mind már több éve lejárt, és messze is van tőlünk. Érdiek vagyunk. Hogyan tudnánk tenyésztőt találni, aki megbízható? Valaki esetleg ismer?
Köszönöm:) (barna színű kutyust szeretnénk)
18l
Ők Budapestiek, ha jól tudom.
Amúgy a toy és a törpe uszkár két külön méret! A törpe uszi 28-35 cm magas, a toy 24-28 között van.
Ezt néztétek?
Ha egészséges, jó kiskutyát akartok, bizony, előfordul, hogy távolabbra is el kell menni érte.
Én inkább törpe uszkárt javasolnék. A toy méret már igen pici, sok örökletes betegségük is lehet, hiába a jó tenyészet.
A törpe uszkár egy elég belevaló kis jószág, főleg ha normálisan van szocializálva és jó helyről való.
Arra figyeljetek a kölyök választásánál, hogy a szeme nem könnyes-e (barna váladék a szem alatt), és NAGYON figyeljétek meg az anyakutya viselkedését! Ha hisztis, idegbeteg, inkább máshonnan vegyetek kölyköt. Kérjétek el a szülők szűréseit is, mert pl. a csípőficam nagyon gyakori az uszkároknál, és ez alól a "jó" tenyészetek sem kivételek (nekünk 2 törpeuszkár kanunk volt aranykoszorús mestertenyészetből, vagyonokért, az egyik túlnőtte a törpe kategóriát, és mindkettő csípőficamos lett.... szóval erről ennyit).
Tudom, hogy nehéz megállni, ha már ott vagy, de ha nem 100%-ban egyezik az igényeiddel a kiskutya, pl. félős, vagy vézna, ne vedd meg csak azért, mert aranyos és barna!
Sok örömet a kiskutyához!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!