Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Harapdál a 2 hónapos kutyám,...

Harapdál a 2 hónapos kutyám, leginkább játék közbe. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Van egy 2 hónapos Golden Retriever kan kutyám, kb. másfél hete van nálam. Miután felébred jön a játékidő; szaladgál játszik, jól érzi magát. Rengetegszer odajön hozzám játék közbe de általában mindig megharap, hol erősebben hol gyengébben. Nem akartam a seggére csapni de kénytelen voltam, sajnos ez se segített, még inkább bevadult közbe, ugyan úgy folytatja és játéknak veszi. Próbáltam már hogy bekentem vajjal a kezem és utána egy ideig nyalogatta de ismét csak harapdált. Az sem segített mikor megharapott és én magas hangon kiabáltam, hogy 'jujj'. Mindig csak játék közbe harap meg, és ilyenkor ssóválja a farkát. Tudom hogy még kicsi de most szeretném leszoktatni róla, hogy engem tekintsen a falkavezérnek. Mikor kicsit nyugodtabb állapotban van és próbál megharapni elég egy nem vagy egy phuj és abbahagyja. Segítsetek, hogy leszokjon a játék közbeni harapdálásról. Előre is köszönöm a segítséget! :)
2013. júl. 31. 11:50
1 2 3
 21/26 Imola Ágnes ***** válasza:
nyakán, oldalt, határozottan, és engedd is el. HA tovább csinálja, ismét. Adhatsz neki parancsot is, pl azt hogy NEM! Ha elsőre nem reagál, ismételd meg többször.
2013. júl. 31. 13:00
 22/26 A kérdező kommentje:
Felkelt és odajött hozzám, hogy kipróbáljam melyik bünti a jó lefeküdtem, ilyenkor kezd el harapdálni, de sajnos a visszaharpás nem jött be. Aztán megcsíptem a nyakát és mintha az hatott volna rá!
2013. júl. 31. 13:07
 23/26 anonim válasza:
Nagyon jó, hogy végre bejött valami! :) Akkor ezzel a módszerrel próbálkozz, csak légy türelmes! :)
2013. júl. 31. 13:14
 24/26 A kérdező kommentje:
Meg kell tapasztalnom hogy a csípés milyen erősségű legyen, mert ha nem olyan erős akkor folytatja. Rávettem magam, ha ő meg tud harapni akkor én is meg fogom csípni erősebben. Hát bevált mivel elment akkor tőlem harapás nélkül. Viszont félek mert nem szeretném ha ez miatt a kutyám félne tőlem hogy bántom.
2013. júl. 31. 13:16
 25/26 Imola Ágnes ***** válasza:
Ahogy a válaszaidból kivettem, kérdező, kicsit utánna kellene nézz az egész nevelés lényegének. Több probléma is felmerülhet,szerintem olvass el pár könyvet, nézz sok videót, hogy értsd meg a lényeget.
2013. júl. 31. 13:23
 26/26 A kérdező kommentje:
Volt már dolgom pár kutyával, de azok nem voltak ennyire picik! Azért van bennem félelem mert rengeteg helyen olvastam hogy, nem minden esetben veszik tanításnak ha büntetjük.
2013. júl. 31. 13:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!