Harapdál a 2 hónapos kutyám, leginkább játék közbe. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Van egy 2 hónapos Golden Retriever kan kutyám, kb. másfél hete van nálam. Miután felébred jön a játékidő; szaladgál játszik, jól érzi magát. Rengetegszer odajön hozzám játék közbe de általában mindig megharap, hol erősebben hol gyengébben. Nem akartam a seggére csapni de kénytelen voltam, sajnos ez se segített, még inkább bevadult közbe, ugyan úgy folytatja és játéknak veszi. Próbáltam már hogy bekentem vajjal a kezem és utána egy ideig nyalogatta de ismét csak harapdált. Az sem segített mikor megharapott és én magas hangon kiabáltam, hogy 'jujj'. Mindig csak játék közbe harap meg, és ilyenkor ssóválja a farkát. Tudom hogy még kicsi de most szeretném leszoktatni róla, hogy engem tekintsen a falkavezérnek. Mikor kicsit nyugodtabb állapotban van és próbál megharapni elég egy nem vagy egy phuj és abbahagyja. Segítsetek, hogy leszokjon a játék közbeni harapdálásról. Előre is köszönöm a segítséget! :)2013. júl. 31. 11:50
11/26 A kérdező kommentje:
Valahogy azt érzem, hogy nála nem segít a fizikai büntetés, de egy próbát megér.
2013. júl. 31. 12:22
12/26 anonim válasza:
:) Nálunk is estefele szokott így lenni , kis cukor, mikor játszom vele így harciasabban, olyankor fut 1-2 óriás kört az udvarban aztán odajön és harapdálgat játékosan , hahah
Vicces, :D
13/26 anonim válasza:
Kedves kérdező! Ha félsz ezt meg azt megcsinálni, sosem fogja az a kutyus megtanulni azt, amit meg kell. Neked kell tudnod, milyen mentalitású, mennyire okos a kutya ahhoz, hogy a legjobb neveltetést kapja tőled, de ha még nem tudod, a helyedben én kipróbálnék mindent. Nekem a visszaharapás bizonyult a legjobbnak. Ha ezt pici korában nem csinálom meg, most lenne egy harapós kutyám. Sok kutyát felneveltem már, tényleg egyetlen egy jó tanácsom, hogy próbálkozz mindennel, valamelyik módszer csak bejön. :)
14/26 A kérdező kommentje:
Egy darabig én is viccesnek találtam, de nem szeretném hogy azt higgye, hogy én csak a játéka vagyok. Szeretném ha tudná ki a "főnök".
2013. júl. 31. 12:30
15/26 A kérdező kommentje:
Nem félek, csak nem akarom bántani, meg ahogy írtam nem is nagyon retten meg ha kikap tőlem fizikailag. Egy próbát megér ez a megharapós dolog.
2013. júl. 31. 12:39
16/26 anonim válasza:
Egy kutyaszakértő mondta nekem, hogy ilyenkor meg kell bökni (kicsit erősebben) a kutyát és az kizökkenti. Nálunk többé kevésbé bevált.
17/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat nagyon hasznosak voltak! :))
Miután felébredt a csöppség és bedurvul játék közbe megpróbálom alkalmazni a válaszokat!
2013. júl. 31. 12:48
18/26 Imola Ágnes válasza:
Légy nyugodt és határozott. Majd írd meg, hogy hogy ment.
19/26 A kérdező kommentje:
Azt hiszem most maradok a harapdálásnál elsőre! Melyik a célszerű hogy lábon vagy a nyakán harapjam meg?
2013. júl. 31. 12:56
20/26 anonim válasza:
Próbáld meg először a nyakát, ahogy Imola Ágnes írta. :)De légy határozott! Hidd el, ezzel nem bántod a kutyusod, csak értse, hogy mire akarsz kilyukadni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!