Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutya balesetek? Volt már...

Kutya balesetek? Volt már valakinek?

Figyelt kérdés
Ma elmentem fogászatra itthon volt 2 emberke de a kaput azért bezártam a kutya az udvarban el volt engedve mindig is most azonban fogalmam sincs, hogy hol de kiszökött mikor jöttem haza látom h a főúton van észrevett elkezdett felém jönni erre elütte egy autó. Ráadásul lassan is ment az autó simán ki is tudta volna kerülni erre rámegy. Azonnal odarohantam fel akartam venni h mégse legyen már az út közepén megharapot majd végül a saját lábán bejütt a kertbe. Azonnal hívtunk állatorvost aki szerint nincs semmi baja, bár szegénykémre ráment a kocsi kerekeivel így alig tud menni fájdalomcsillapítót sem adott az állatorvos. Azt mondta, hogy pár nap és rendbejön de a gerincén látom én inkább ,hogy kicsit mintha kíljabb lenne mint eredetileg. Meg hát a lába úgye ami még fáj neki. Evett, ivott estére ez már jó jel fel is ált néha és menni kezdett próbálom rávenni arra, hogy ne álljon fel mert neki most az teszi a legjobbat. Ja ráadásul aki elgázolta meg sem állt ilyen szemét emberek élnek. Volt valakinek hasonló esete?
2013. júl. 30. 22:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%
Le is leszel ha marhaságot írsz! Egyébként már nem 2 hanem július 1-vel 3 év szabadságvesztéssel büntethető. És akár tetszik akár nem, egy lakott területen belül MINDIG számítani kell az utcán kiugró kisgyerekre, kiguruló labdára, állatra. Ehhez kell a sebességet megválasztani. Ha az előző autó simán kerülte a kutyát, a második meg nem akkor nem valószínű, hogy hirtelen bukkant fel, azaz az illető szándékosan nem kerülte ki, azaz megvalósította az állatkínzást.
2013. júl. 31. 13:56
 12/15 anonim ***** válasza:
35%
Atz azért meg már ne hasonlítgassuk, hogy kisgyereket vagy kutyát ütök el, jó? Mert nem ugyanaz. A gazdának kötelességet az ebet úgy tartani, hogy ne kerüljön az útra, innentől kezdve az autós nem vonható felelősségre, sőt még ő fizeti ki a kárt. Amúgy meg kíváncsi leszek ki fog nálunk 3 év letöltendőt kapni állatkínzásért. A kérdésben benne van a válasz: senki. Pontozz le, az még nem változtat azon, hogy igazam van. A bírónak, rendőrnek ezt soha nem fogod tudni így megmagyarázni, mert a kutya a te tulajdonodnak számít, amiért te felelsz...
2013. júl. 31. 14:29
 13/15 anonim ***** válasza:
49%
Egyébként van neked jogosítványod? Mert nem úgy tűnik? Ha van, akkor biztosan 30-al totyorogsz ha kell ha nem, mert félsz, hogy egy annyira istenített kutyát elütsz. Na, miattatok van az a sok barom előző, mert rákényszerítitek őket a lassú haladásra. És tudod: nem mindenki a szomszéd faluba megy...
2013. júl. 31. 14:34
 14/15 A kérdező kommentje:

13 fogadjunk h te már ütöttél el kutyát különben nem beszélnél így, a kutya megált az úton nem a közepén ki lehetett volnak kerülni le is lassított mégis szándékosan ráment, ráadásul szembe nem is jött autó.

nem hiszem ,hogy különbséget kell tenni egy kutya és egy gyerek között akiben annyi nincs, hogy a kutyánál megáljon az szerinted megfog egy gyereknél? azért mert te ember vagy nem kell felvágnod úgyanúgy kutyánál is KÖTELESSÉGE megállni.A kapu zárva volt valahol talált egy lyukat a kerítésnél ahol kibújt. Átvizsgáltam a kertet ahol egy kicsi lyukat is láttam bebarikádoztam, de ilyen egy faluban előfordul ,hogy véletlenül kiszökik. Még ha nem direkt meg volna rá akkor oké, de látta mive lle is lassított meg bát az uton állt szinte a széllén simán kikerülhette volna.

2013. aug. 1. 14:39
 15/15 anonim ***** válasza:

Soha, semmilyen esetben nem fognak autóst felelősségre vonni, ha az úton elüt egy kutyát. Viszont a gazdáját , ha beperli az autós, igen könnyen megbüntetnek amiatt, hogy felügyelet nélkül tartózkodott a kutya közterületen.

Sajnos, emberi hozzáállás kell ahhoz, hogy az autós megáll-e, vagy lazán továbbhalad. Utólag meg nem lehet a továbbhaladóval semmit sem tenni.Ma simán elmegy az emberek nagy része akár egy másik földön fekvő ember mellett.Hát ebben az autósok sem különbek, ha kutyáról van szó.

2013. aug. 1. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!