Westie vagy Yorki? Ti melyiket választanátok és miért?
Igazából Yorkit szerettem volna, de sajnos már szinte mindenhol a "mini" , "extramini" verziókkal találkozom a környéken. Ráállítottam egy pár kutyás ismerősöm a dologra, ha tudnak valahol a környéken normál méretű Yorki leányzót,szóljanak. Aztán ma szóltak, hogy Westie-k vannak az egyik ismerősüknél. Utánanézegettem, és nagyon megtetszett ő is.
Szóval, ti melyiket választanátok/ajánljátok és miért?
Köszi az eddigi válaszokat,jöhetnek még !
Első, a minit nem a kis méretre értettem, hanem, hogy rengeteg másfél, jobb esetbe már 2 kilós (felnőtt kori súly) kutyát összepároztatnak, és az abból született csepp, törékeny kis kutyákat,- akik sosem nőnek meg normál mérete- próbálják eladni "mini" , "extra mini" jeligével:)
Az életvitelemhez igazából mindkettő passzol:)
Nem az az elsődleges, hogy minél közelebb legyen, csak tömegközlekedéssel tudnék eljutni érte, bár ez tudom nem kifogás, de na, jó lenne ha nem kéne az ország másik felébe átmenni. :)
Édes mind a kettő, DE mivel fajtiszta kutyák, mind a kettőnél lehetnek problémák! A Yorki pár éves korában már kialakulhat az ízületi probléma (amivel sokat nem tudsz kezdeni max. zöldkagyló port veszel neki és hozzá kevered a tápjához), a Westie mivel fehér szőrű nagyon érzékeny lehet a szárnyashúsra, allergiát válthat ki nála de ezt könnyen kiküszöbölheted egy olyan étrenddel, amibe nincs szárnyas (tévhit, hogy a szárnyasra allergiások a fehérszörű kutyák, arra allergiásak amivel a szárnyasokat etetik, tehát ha saját etetésű csirkével, kacsával ..... eteted semmi baja nem lesz!
Yorki törékeny és kecses, Westie masszív és sportos :)
Yorki. ^^
Egyébként nézz fel vaterára,expresszre,apródra, ezeken a helyeken szoktak árulni kutyusokat tenyésztők. Válaszd ki a megyét és úgy keress rá. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!