Nagy szürke ludat kutyához?
Szerintem jobb ha együtt nőnek fel. Talán megfontolhatnád, hogy több ludat hozol, akkor valószínűleg együtt lennének és akkor nem választana ki magának egyet a kutya és nem nyúzná. :)
3 darab is elég.
Ilyenkor csak az lehet probléma, hogy a kutya játszani akar vele és véletlenül túl erősen játszik és a lúd belehal. Nem szabad általánosítani, minden kutya más egy kicsit, a tied személyiségétől függ az egész. Amúgy remélem már engedelmeskedik neked és te vagy a falkavezér, mert amíg ez nincs meg, addig problémás más állatot vinni hozzá, mert nem tudod megtiltani neki a helytelen viselkedést és a ludak sínylik meg.
Mindenkinek köszönöm az értékes válaszokat,
4-esnek különösen, rendkívül hasznos volt... (talán egy másik kérdésre)
Na akkor a válaszok alapján nekem az jön le, hogy nem probléma ez, ha mind a 2 kicsi kora óta van nálunk.
Még1 eszembe jutott. Ha a kutyához felnőttként jönne a lúd, akkor mivel érettebb, talán nyugodtabban bánna vele, mintha kölyökként játszó pajtinak tekinti. Vagy rosszul gondolom?
Úgy érted, ha akkor hoznád a ludat ha már felnőtt a kutya?
Az a baj, hogy ez kétesélyes, vagy lesz baj, vagy nem. Nincs tökéletes megoldás. Kiskutya ugye játékból megölheti, a nagy viszont lehet, hogy ösztönből tenné előbb-utóbb. Én most hoznám, amikor még kicsi a kutya és nem akar kifejezetten ölni, csak játszani. Lehet nem is ér majd a ludakhoz, csak távolról rohangál körülötte, ugatja stb. Nem mindegyik birkózik vagy rágcsál. :D
Talán akkor a legoptimálisabb a dolog, ha a kiskutya mellé hozol egy ludat, ami még fiatal ugyan de nem annyira kicsi, hogy egyben bekapja a kutya :D
Egyébként kiskutyában sem tud nagy kárt tenni a felnőtt lúd, ráadásul mivel még kicsi a kutya meg is hátrál, ill. a lúd sem támadná annyira agresszívan, mert látná, hogy egy kicsi állat, ami inkább csak incselkedik.
Magyarán szerintem most hozd a ludakat, így hozzászokik a kutyus. Nagykorában már nem biztos, hogy hozzá lehetne szoktatni. De azért nem árt vigyázni, eleinte csak akkor legyenek együtt, ha ott vagytok ti is. És továbbra is tartom, hogy jobb ha több lúd van, mert akkor azok maradnak csoportban ha a kutya terelgeti őket, így követik egymást, egyik sem fog megfordulni és nekimenni a kutyának. Meg nem tudom miért, de megfigyeltem, hogy ha többen vannak (mindegy, hogy tyúk, liba, pulyka stb.) akkor nyugodtabb a kutya, nem akarja őket megfogni. Míg, ha egy van akkor hamar felfigyel rá.
Nem tudom mennyibe kerül egy ilyen lúd, de ha drága akkor javaslom, hogy először próbálkozz valami olcsóbbal (ha esetleg belefér, hogy tarts mást is). Lehet lesznek járulékos veszteségek, mire sikerül megnevelni a kutyust és megértetni vele, hogy ne bántsa őket. De minden kutya más, lehet neked simán fog menni. Mindenesetre biztos, hogy jobb ha még kicsi a kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!