Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyusom eszi a füvet, másnak...

Kutyusom eszi a füvet, másnak is eszi a kutyája? Hogy lehetne leszoktatni?

Figyelt kérdés
Pár napja kaptam a kutyust előszőr azt hittem azért eszi mert éhes ilyenkor mindig raktam elé enni de nem evett, szóval mostmár az éhséget kizártam. Viszont nem akármilyen füvet eszik meg. Miért eszi a füvet mit kéne tennem ,hogy leszokjon róla?
2013. júl. 28. 20:58
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
ő eddig még nem hányt, pár napja kaptam eddig panelben lakott lehet ,hogy az újdonság ereje is
2013. júl. 28. 22:04
 12/16 anonim ***** válasza:
Az sem kizárt,hogy buliból eszi,de valamilyen szinten minden kutya füvezik,ha ég a gyomruk,illetve ha pl sok szőrt nyelnek,így hánytatják meg magukat.Ne akard róla leszoktatni,teljesen természetes,ők ösztönösen tudják,mi a jó a gyomruknak.
2013. júl. 28. 23:34
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Minden kutya legelészik.A szomszédunk kutyája mikor együtt sétálunk velük és megállunk képes akár 10 percig is legelészni mint egy kecske.Az enyém is szokott de ritkán.Hozzáteszem az enyém húst eszik, az övé tápot.
2013. júl. 29. 07:25
 14/16 anonim ***** válasza:

Az én kutyámban van kecske is, mert szó szerint legel :D

Nemtudomhanyadik válaszoló! Köszi, nem tudtam h muhar a neve, sima vágófűnek hívtam :D

Amúgy én már úgy csinálom, h ha a kutya megáll legelni, akkor szedem neki én is és oda is adom, h haladjunk már :D

2013. júl. 29. 08:43
 15/16 anonim ***** válasza:

az enyém azért eszi mert nagy bundája van, és akarva akaratlanul nyeli a szőrt (ha nyalja magát vagy a kajájába belehullik, vagy egyszerűen csak a pofájába megy )

már megfigyeltem: lelegeli a füvet, majd elkezd öklendezni és a fűvel együtt egy csomó szőr ki jön a gyomrából.

ez ilyen öntisztító folyamat nála.

félre értés ne essék ! folyamatosan fésülöm belőle ki a szőrt mikor vedlik, meg dobom is a kukába, de "mindig marad annyi" rajta. (nem sok minimális ezt már ki se tudom fésülni belőle mert húzza a bőrét de ez sajna "pont elég" egy kis gyomor rontáshoz.

2013. aug. 3. 09:32
 16/16 anonim ***** válasza:

még valami,

le szoktatni nem tudod, ez ösztönös genetikailag kódolt folyamat.

2013. aug. 3. 09:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!