Tényleg nem baj, ha a kutya egész életén át csupán száraz eledelt eszik? Nem kéne neki néha konzerves eledel is vagy házi koszt?
A BARF etetés tényleg jó, de elég drága, és érteni kell hozzá, hogy úgy állítsd össze a kajáját, hogy ne legyen kevés egyetlen fontos tápanyagból sem.
Előző, ezt a vesebeteg lesz tőle dolgot honnan szedted? Sok marhaságot hallottam már, de ez még új.....
Vikicca666 a kutya fogának pont az tesz jót, ha nem eszik sok puhát. Akkor ugyanis, ha rág, nem lesznek a fogai kövesek. Ami a második pontot illeti, erről beszéltem, amikor azt írtam, emberi tulajdonságokkal ruházzák fel a kutyákat. Te mindenevő vagy. A kutya pedig ragadozó. Nagyon nem ugyanaz.
Egyébként fajtiszta=egy fajhoz jelen esetben kutyákhoz tartozik
Fajtatiszta= pl boxer, németjuhász.
A farkasok sem egyféle húst ettek. Fogtak nyulat, ürgét, nagyobb vadat, szárnyast, mikor mit. Ehhez hozzá még a gyomor és béltartalmat is megették. Ugyanakkor ettek zöldet és gyümölcsöt és bogyókat is.
tehát nekik is változatos volt az étrendjük.Puff.
Általában a tápokat úgy készítik, hogy igyekeznek beletenni minden szükséges anyagot, ami a kutyának kell. A gyártók pedig úgy gondolják, az ő tápjuk az, amely a legjobb összetételű. A tenyésztők pedig tapasztalatból tudják, melyik általuk etetett táptól lesznek megfelelően egészségesek, szépek a kutyáik.
A kölyöknek amúgy egy ideig érdemes a tenyésztő által addig etetett tápot adni. Aztán, ha váltani akarsz, már neked kell kikísérletezni, van-e más táp, amelyikkel jól fejlődik a kutya, vagy talán még jobban is néz ki.
A konzerv drága . A házi koszttal való vegyes etetést meg nem minden kutya gyomra tolerálja.
Akármilyen márkás is egy táp, ha folyamat csak ugyanazt kapja akkor van benne hibalehetőség. Legalább néha érdemes mást is adni.
Száraz vs konzerv vs főzött: a farkas ragadozó, tehát a foga arra van, hogy egyen vele: bőrt (rágós) zsigereket (puha) csontot (kemény) izmokat (nyers hús semmivel össze nem téveszthető állaga) inakat (rágós) plusz a ragadozáson kívül kiegészíti mással is: gyümölcsök, fű (emésztéshez kell) és hát legyünk őszinték, a bélsár is befigyel. Szóval aki szerint a kutya antropomorfizálva van azzal hogy szerintem a változatosság az igénye, akkor igen, antropomorfizáltam.
Ja, és a természetben sem mindig azonos márkájú, azonos tápláltsági állapotú ( --> tápértékű) állatot sikerül levadászniuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!