Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tényleg nem baj, ha a kutya...

Tényleg nem baj, ha a kutya egész életén át csupán száraz eledelt eszik? Nem kéne neki néha konzerves eledel is vagy házi koszt?

Figyelt kérdés
2013. júl. 28. 14:26
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
58%

A BARF etetés tényleg jó, de elég drága, és érteni kell hozzá, hogy úgy állítsd össze a kajáját, hogy ne legyen kevés egyetlen fontos tápanyagból sem.

Előző, ezt a vesebeteg lesz tőle dolgot honnan szedted? Sok marhaságot hallottam már, de ez még új.....

Vikicca666 a kutya fogának pont az tesz jót, ha nem eszik sok puhát. Akkor ugyanis, ha rág, nem lesznek a fogai kövesek. Ami a második pontot illeti, erről beszéltem, amikor azt írtam, emberi tulajdonságokkal ruházzák fel a kutyákat. Te mindenevő vagy. A kutya pedig ragadozó. Nagyon nem ugyanaz.

2013. júl. 28. 15:58
 12/20 anonim ***** válasza:
56%
azért mert a kutya ragadozó, a természetben ugyanugy feleszi a lehullott gyümölcsöt.
2013. júl. 28. 16:05
 13/20 anonim ***** válasza:
0%
ha fajtiszta akkor úgy tudom nem is nagyon lehet neki mást adni csak szárazat.
2013. júl. 28. 16:53
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
13-as, még egy gyönyörű tévhit, esetleg hülyeség. Fajtatiszta boxerem van, nyers hússal etetem, plusz zöldség gyümölcs. Nem is értem mi a külömbség egy fajtatiszta és egy keverék kutya emésztőrendszere között?
2013. júl. 28. 17:01
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként fajtiszta=egy fajhoz jelen esetben kutyákhoz tartozik

Fajtatiszta= pl boxer, németjuhász.

2013. júl. 28. 17:04
 16/20 zsuzsabazsa ***** válasza:
100%

A farkasok sem egyféle húst ettek. Fogtak nyulat, ürgét, nagyobb vadat, szárnyast, mikor mit. Ehhez hozzá még a gyomor és béltartalmat is megették. Ugyanakkor ettek zöldet és gyümölcsöt és bogyókat is.

tehát nekik is változatos volt az étrendjük.Puff.

2013. júl. 29. 13:48
 17/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Én teljesen tapasztalatlan kutyás vagyok,de úgy alakult egy híres kennelből veszünk kutyát...és szerencsére nagyon segítőkész a tenyésztő,akinek 20 éves tenyésztői múltja van.Ő egy bizonyos minőségi száraz tápot ajánlott nekünk,amivel ős is etet.Azt mondta ebben benne van minden vitamin ,tápanyag amire a kutyának szüksége van.A változatosságot jelentheti az,hogy a tápot néha húslevesbe áztatva adom a kutyusnak.Illetve csontot néha kaphat,de azt sem mindegy hogy milyet.
2013. aug. 4. 06:27
 18/20 anonim ***** válasza:
38%

Általában a tápokat úgy készítik, hogy igyekeznek beletenni minden szükséges anyagot, ami a kutyának kell. A gyártók pedig úgy gondolják, az ő tápjuk az, amely a legjobb összetételű. A tenyésztők pedig tapasztalatból tudják, melyik általuk etetett táptól lesznek megfelelően egészségesek, szépek a kutyáik.

A kölyöknek amúgy egy ideig érdemes a tenyésztő által addig etetett tápot adni. Aztán, ha váltani akarsz, már neked kell kikísérletezni, van-e más táp, amelyikkel jól fejlődik a kutya, vagy talán még jobban is néz ki.

A konzerv drága . A házi koszttal való vegyes etetést meg nem minden kutya gyomra tolerálja.

2013. aug. 4. 15:21
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
nekem 3,5éves németjuhászom van, változatosan etetem, száraztápot is váltogatni szoktam időnként de házi kosztot is kap, csontot, akár maradkot is, de általába inkább főzök neki, hentestől szoktam nyesedékhúst, farhátat, csirkének kaparóját olcsón meglehet venni aztszoktam neki tásztával megfőzni és imádja. maradákkal zöldséget is szokott enni, bármit meg eszik amit látja hogy énis, gyakran ha előtte eszek gyümölcsöt akkor abból is szoktam adni és megeszi ami nem is árt :) de én konzervet még soha nem adtam neki és nem is fogok...kicsikora óta csak azt eszi meg amit látott legalább egyszer h énis megeszem..konzervet nincs az a pénz amiért akár a számba venném...és apám elve "adnál olyat a kutyádnak amibe nem vagy biztos hogy nem ártalmas?" szóval én így vagyok vele :)
2013. aug. 6. 12:26
 20/20 Krande ***** válasza:

Akármilyen márkás is egy táp, ha folyamat csak ugyanazt kapja akkor van benne hibalehetőség. Legalább néha érdemes mást is adni.

Száraz vs konzerv vs főzött: a farkas ragadozó, tehát a foga arra van, hogy egyen vele: bőrt (rágós) zsigereket (puha) csontot (kemény) izmokat (nyers hús semmivel össze nem téveszthető állaga) inakat (rágós) plusz a ragadozáson kívül kiegészíti mással is: gyümölcsök, fű (emésztéshez kell) és hát legyünk őszinték, a bélsár is befigyel. Szóval aki szerint a kutya antropomorfizálva van azzal hogy szerintem a változatosság az igénye, akkor igen, antropomorfizáltam.

Ja, és a természetben sem mindig azonos márkájú, azonos tápláltsági állapotú ( --> tápértékű) állatot sikerül levadászniuk.

2017. márc. 9. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!