Milyen kutyát ajánlotok?
Szerintem a yorki jó ötlet, mert hasonló "kaliberű" a két fajta. Vagy még egy westie. Bármilyen lehet, ami ez a típusú fajta, szerintem jól kijönnének egymással. jobban megtalálja a közös hangot egymással két hasonló fajta, mint két tök ellentétes. Bár az enyémek méretben és jellemben is ellentétei egymásnak, mégis jól megvannak. :)
De egy westie mellé egy yorki tök jó választás szerintem. :)
nekem yorkiem van és ezt ajánlom neked is ha kis kutyát szeretnél, de jó házőrzőt:-)
Aranyos, kedves, szeretnivaló, tündér, örök"gyerek", strapabíró, játékos kutyus.
2,5 éves yorkie gazdija:-)
Nem vennék ilyen túlszaporított/túltenyészett fajtát mint a yorki. Nagyon aranyosak és okosak de már csak azért sem.
Nézd itt van több elterjedt terrier fajta:
Az én személyes kedvencen (ha a "harcikutya" stílusú terriekeret nem vesszük figyelembe) a skót terrier és a manchester terrier. De a cairn is nagyon aranyos!
cairn nagyon nagyon aranyos, lenne egy barnád meg egy fehéred ugyanabból:D:D
Westie<3 thanks for Malcolm ezredes
Cairn terrier
Marmagasság:28-31cm
Testsúly:6-7kg
Eredet:Skót
Alkalmazás:Vadészkutya,Kedvenc
Általános megjelenés: Fürge, figyelmes, munkára kész és megjelenésében ősi kutya. Mellső mancsaira jól előre támaszkodó.
Tibeti Spániel
Származási hely Tibet
Testfelépítése mezomorf, testhossza valamivel meghaladja a marmagasságát.
Háta vízszintes, mellkasa mély, farka magasan tűzött, járás közben a háta fölé kunkorítja.
Mancsai kicsik feszesek, nyúléhoz hasonlóak, talppárnák között szőrnő. Nyaka mérsékelten rövid és erős.
Koponyája széles és boltozatos, a stop rövid és határozott. Az arcorri rész közepesen hosszú, ránc mentes. A középméretű fülek magasan tűzöttek, lelógóak. Marmagassága 25 cm súlya 4 - 6,5 kg A Tibeti spániel szőrzete selymes, hosszú és kétrétegű. Testén a szőrzet, változó hosszú, az arcorri részen a legrövidebb. A kanok szőre általában sűrűbb és hosszabb, mint a szukáké.
A tibeti spániel vidám természetű, magabiztos, meglehetősen temperamentumos kutya. Figyelmes, éber kutya, de ok nélkül nem ugat. Rendkívül játékos és mozgékony kutya, de a lakásban meglepően nyugodtan viselkedik. Családjához nagyon ragaszkodik. Gyerekekkel jól kijön, megfelelő szocializáció esetén más háziállatokkal is probléma mentes a kapcsolata. Idegenekkel szemben viselkedése távolságtartó és óvatos.
Szőrzete nem túl erős, ezért gondozása viszonylag egyszerű, hetente egyszer kifésülni bőségesen elegendő. Talppárnái közül tilos kivágni a szőrzetet, a tibeti spánielnek ez fajtajellege. A füleit rendszeresen meg kell tisztítani a szennyeződéstől.
Kissé akaratos a viselkedése, ennek ellenére nagyon igyekszik gazdája kedvében járni, intelligens, könnyen nevelhető. Átlagos mozgásigényű kutya, könnyen alkalmazkodik a család körülményeihez. Napi néhány rövid séta és kis játékos hancúrozás elegendő számára.
A tibeti spániel kiváló családi kutya, szereti a kutyasportokat, de nagy eredményeket ne várjunk tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!