A kutyám 5 óra óta már harmadszor hányt?
Hát 1. Egy hányás után nem fogok orvoshoz menni még.
2. Azért van ez a kib*szott oldal,hogy KÉRDEZZÜNK miután nem a kérdésre válaszoltál 'kedves' második ajánlom olvasgass utána miért hozták létre ezt az oldalt. Hogy ha valamit nem tudsz kérdezz. Nem pedig azért,hogy ha egy feltett kérdés nekem nem tetszik belepofázzak.:)
Valószínűleg gyomorsav, kutyáknál gyakori.
A kedve milyen?
Ha van otthon Quamatel Mini, akkor egy felet vagy negyedet (a kutya méretétől függően) adhatsz neki. (Le kell nyomni a torkán, ha még nem csináltál ilyet, akkor inkább ne kísérletezz, nehogy a tüdejébe told.) Adhatsz neki háztartási kekszet, sótlan vízben főtt rizst, sótlan, főtt csirkemellet.
Valószínűleg nem fogja elfogadni a kekszet, ha fáj a gyomra. Namármost, lelkesen ecseteld neki, hogy mennyire finom és érdekes az a keksz, és csináltass vele pár mutatványt, ültesd le, helybenmaradás, ilyenek, ettől az én kutyámnak mindig megjön az étvágya. :)
Óránként adhatsz neki pár kekszet, vagy száraz kenyeret, ha megeszi. Esetleg Probicol-H-t, ha van otthon, bár ez nincs a legtöbb háztartásban.
Ha estig nem múlik el, akkor tényleg mindenképp vidd orvoshoz, illetve akkor azonnal, ha más tünetet produkál (hasmenés, láz, sárgaság, kifehéredett nyálkahártyák!!! stb...)
az én ebem nemrég kapott el egy vírust ami hányással és köhögéssel járt
csak habosat hányt
elvittük dokihoz és azt mondta az egész torka gyomra és belei gyulladásban voltak és nagy fájdalmai lehettek (nem mutatta ki jókedvű volt)
Nem akarlak megijeszteni, de mi nemrég jártunk hasonlóan.
Reggel jó nagyot sétált, aztán megreggelizett, és kezdődött a rémálom. Először csak kihányta a regglijét. Aztán mégtöbbet hányt, és egyre sűrűbben. Már nem volt semmi a gyomrában, de folyamatosan ment inni, aztán kijött belőle a víz is. Azt gondoltuk csak elrontotta a gyomrát, vagy benyelt valami vírust, másnapra minden rendben lesz. De nem lett. Hányt éjjel is, ezért másnap reggel elvittük orvoshoz. Ő megmérte a lázát, és azt mondta amit mi is hittünk, hogy valami hányós vírus vagy ilyesmi, diétáztassuk és minden rendben lesz. Ha mégsem, akkor másnap menjünk vissza.
Csakhogy már nem volt idő másnapig várni. Egész nap hányt továbbra is, aztán éjjelre olyan rohamosan romlani kezdett az állapota, hogy éjfél körül már nem reagált semmire, gyakorlatilag haldoklott. Még a fejét sem tudta felemelni. Betettük a kocsiba, és száguldottunk vele egy másik városban lévő állatkórházba. Azt hittem az odautat sem bírja ki.
Megröntgenezték, és idegen testet találtak a vékonybelében. Azonnal infúzióra kötötték, azt mondták hogy a sok hányástól veseelégtelenség alakult ki, plusz ugye ott volt az idegen test, amiről még nem tudták megmondani hogy mi az, csak hogy sürgősen ki kell jönnie, mert annyira elzárta a beleit, hogy még a víz sem tudott átfolyni rajta.
Azt mondták, ha szerencsénk van akkor az infúzió megindítja és kijön magától, ha nincs akkor műtét.
Ott kellett hagyni, mert 24 órában ment az infúzió, meg a veséjére is kapta a kezelést. Majd megőrültünk három napig nélküle, állandóan telefonálgattunk. Aztán szerencsére happy end lett, kikakilta az idegen tárgyat, egy habszivacs darab volt, valahol bekajálhatta a futtatón, mert a sok hülye mindenféle szemetet eldob...
A veséje is rendbejött, de azt mondta a doki hogy ha akkor éjjel nem visszük, akkor reggelre biztosan meghalt volna. Kaptunk egy 50ezer forintos számlát, utána jól meg kellett húzni a nadrágszíjat, de a lényeg hogy meggyógyult.
Bocs a hosszú sztori miatt, csak arra akarok kilyukadni hogy vedd számításba azt a lehetőséget is, hogy esetleg lenyelt valamit. Én pl azelőtt erre az opcióra álmaimban sem gondoltam volna.
ja és azt mondta a doki hogy ez súlyos és bármikor kiszáradhatott volna meg össze omolhatott volna a keringése
szóval ha van állatorvosi ügyelet akkor én elvinném
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!