Klikkerezés két kutyával. Hogyan oldjátok meg?
Van egy középkorú kutyám, klikkerezgetek vele, megy is a dolog.
Hamarosan kerül hozzám egy kölyökkutya, vele is szeretnék klikkerezni, de "sajnos" az öreg szukám ha csak a klikker karikájának zörgését meghallja, már kibújik a bőréből, nemhogy a klikktől. Öt ajtón át is meghallja.
Hogyan oldhatnám meg, hogy kettőjükkel tudjak dolgozni, ha nem is egyszerre, de legalább szeparálás nélkül? Azt nem akarom, hogy míg a kölyökkel tanulok, a felnőtt kutya bent szűköljön a konyhában.
Gondoltam,hogy klikk helyett a nyelvemmel csettintek, arra tanítom a kölyköt. Ez beválhat?
Ezen én is sokat gondolkoztam már, de igazából a sulin sem zavarja meg a kutyákat, hogyha más kutyának szól a klikk, tudják, hogy mikor dolgoznak ők és mikor más.
Ha nem gond az angol, akkor érdemes rákeresni youtube-on a clicker + multiple dogs és hasonló kulcsszavakra, mert láttam már erről szóló videókat, itt van egy pl:
Korábban is két kutyám volt, a mostanival klikkereztem, a másikat csak úgy simán tanítgattam, és működött, hogy az egyiket a helyére küldöm, míg a másikkal dolgozom. Tehát a kajadobásra nem "ugrik" az eb.
Köszönöm a válaszokat.
Nekem 3 kutyám van és amíg az egyikkel foglalkozok, addig a másik kettő helybenmaradásban várakozik. Ebben semmi különös nincs. Ha a kutya jólnevelt és ismeri a helybenmaradás feladatát, akkor ilyen esetben és végre kéne hajtania.
A kutyádnak bizony el kell fogadnia, hogy ilydenkor nincs mese, legfeljebb te nem közvetíted felé ezt elég erősen. Ha valami nem tetszik a kutyának, akkor nem kiszolgálni kell, hanem megtanítani, hogy elfogadja. Amíg az egyik kutyával foglalkozol addig a másikat zárd be a szobába, szobakennelbe vagy kinti kennelbe ha nem fogad szót anélkül és meg van oldva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!