Olcsó kullancs elleni szer?
Több ismerősöm használ ultrahangos nyakörvet, plusz orvos ismerős ajánlotta. Itt a környéken sajna sok a kullancs- már vagy 6-t biztos kiszedtem a kutyából, mert nem rég költöztünk, nem tudtuk, hogy ilyen a hely.
A lényeg, hogy itt lakó ismerősök használják ezt az ultrahangos nyakörvet és egyikbe sincs kullancs és bolha sem. Ráadásul az egyik kutyának van valami betegsége és ha ő elkapna valamit, akkor bele halna. (részletek már nem tudom, régen mesélte a gazdija)
A nyakörvekre azt mondta a doki ismerős, hogy felejtsük el, mert max alig kullancsos helyeken hatásosak már csak. :(
Ja, és azt akartam még írni, hogy elvileg a kutyák nehezebben kapják el a lyme kórt, mint az emberek. És igen, lappang kb. 1 hétig emberben és kutyában is.
Másik ismerősöm meg most lett lyme kóros a múlt héten. Ő is itt lakik, ahol mi. Nem is figyelt fel rá, míg nem mondták neki, hogy ha magától kimászik a kullancs, akkor lehet, hogy elkaptad. Ez nem tudom mennyire tükrözi a valóságot de ő elkapta és neki magától ment ki a kullancs.
Minden esetre én mist picit beparáztam, hogy ennyi itt a kullancs, szóval jövő hónapban veszünk cseppet vagy ultrahangos nyakörvet a kutyának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!