A patkány, mint kutyakaja?
Hogy magyarázzam meg valakinek, h a patkányban megvan minden ami a kutyának szükséges.
A bolti tápok mind szarok, én sem eszem meg a bolti húst, ezét a kutyámnak sem akarok szart adni.
Ha a tápok szarok, a boltban kapható, emberi fogyasztásra szánt hús (jelzem, én vegetáriánus vagyok!), szerinted szarok, akkor az a patkány, ami az áruházak raktáraiban, vágóhidak földre lehullott maradékaiból él, szerinted mivel jobb???
A patkány rengeteg betegséget, fertőzést, hordoz, lehet mérgezett is.
Honnan tudsz te egy kutya etetéséhez elegendő patkányt beszerezni?
Nemcsak egy bődületes butaság, hanem veszélyes és (legalábbis számomra) visszataszító foglalatosság is lenne patkányt főzögetni a kutyának!
Tápból is vannak jó minőségűek, pl. Ilyen az Acana, az Orijen, az Eukanuba, a Biomill, a Dog Chow, stb.
Házilag is lehet jól táplálni egy kutyát: rizs, tészta, zöldségek, gyümölcsök, müzli, húsok, csont.
Ha számodra "szar" a bolti hús, akkor vegyél háztól, idős nénitől, őstermelőtől, családi vállalkozásból, vehetsz bioboltból, stb.
A patkány hús egyáltalán nem megfelelő táplálék egy kutya számára, sem minőségét, sem mennyiségét tekintve!!!
Ez valami vicc??
Te sem eszel bolti húst, akkor mégis mit ?? Tán te is patkányokon élsz??
Olan ismerős ez a kérés...:O
Nem te vagy aki az öreg néninek meg akarja mondani hogy ne chappivel etesse a kutyáját??
milyyen nevetéseges emberek vannak... pakánnyal etetik a kutyájukat.. ez röhely...
Igen ez csak vicc.De lehetne komoly is .Patkányt csak saját tenyészetből, vagy "steril" tenyészetből szerezném be.
Én saját nevelésű disznót, csirkét, kakast, kacsát eszem, a zöldségeket és gyümölcsöket is magunknak termesztjük.
Beszarás, hogy egyesek milyen sznobok, "okosak" és milyen szinten belepofáznak mások dolgába.
Nem mindenkinek van pénze, hajlama arra, h orijennel+akanával etesse a kutyáját.
Kedves tenyésztők és ölebtartók belegondoltatok már abba, h a kutyát nem csak gyerekpótlónak használják az emberek?!
Valahol a kutya haszonállat (főleg vidéken), és mondjuk van 5-6 kutya egy tanyán, mert kell oda.
Ki tudja kifizetni a havi 100-200ezer forintot csak a kutyakajára?
Az ne tartson kutyát? Mert ha kutya nincs akkor barna rókát etet akaratán kívül...
Tegnapi 16:20-as vagyok.
Egyetértek veled, nem mindenkinek van annyi pénze, hogy Acanával etesse a kutyáját.
Viszont ha jó tápra nincsen pénz, akkor házilag is lehet kielégítő, jó táplálékot biztosítani a kutyának, csak egy csöppnyivel több időt és odafigyelést kíván, hogy a kutya minden tápanyagot megkapjon.
Azzal viszont nem értek egyet, hogy a drága táp etetése sznobság. Az az ember, aki Acanával vagy Orijennel etet, azért veszi, mert a kutyájának a legjobbat akarja biztosítani. Sokszor előfordult már ezen a fórumon is, hogy elmagyaráztuk, milyen, mennyi kaja - mit miért és mit miért nem, és rájött, hogy ki is tudja fizetni.
Ezeknek a tápoknak az ajánlása nem sznobság, hanem tanács, hogyha tudod, ha megengedheted, ezzel etess.
A patkányhúsra visszatérve: ha ellenőrzött, steril tenyészetből vásárolnál a kutyáidnak patkányt, annál még az is olcsóbb, ha valamennyivel több napos csibét veszel (nem tudom, ti kotlattok-e vagy veszitek a csibéket), és minden hónapban vágsz tyúkot a kutyáidnak is. Sokkal jobban jössz ki, és az általad nevelt, tartott (hús minősége) állatból kapnak enni a kutyák. Boltban is már 600 Ft egy egész csirke, hát még, ha te neveled, sokkal olcsóbb!
Vagy disznóvágáskor, stb. zsíros részeket, maradék húsokat mind lefagyasztani, félre tenni nem nagy ördöngösség.
Mellé a tészta, rizs, zöldségek, gyümölcsök, esetleg egy kis müzli - szintén nem egy nagy vasziszdasz.
A patkányról vagy a kutyáról beszélsz?
A már a kérdés megírása előtt bosszantott fel a dolog, h mindenki a másikra akarja erőltetni az akaratát.
Csak most a XXI. századba vagyunk!
Te okoska ! Igen én meg is rágom neki ha úgy kéri , és akkor az neked miért baj ?? Sztem meg nem kéne itt osztanod az észt! Miért patkánnyal etetni jó lenne ??
I.....a!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!