Felnőtt labrador bántja a labrador kölyköt?
Figyelt kérdés
Van egy 3 éves labradorom, szeretnénk hozzá egy másikat de szeretném megtudni hogy bántaná-e őt. Alapból nem bánt semmit, mindig a barátságot keresi de ha kell támad. Köszönöm a válaszokat! :)2013. júl. 23. 22:28
1/3 anonim válasza:
"de ha kell támad"
Mikor kell támadnia? Mert nekem 10 év ktuyázás alatt egyszer sem sikerült olyan helyzetbe belefutnom, amikor támadnia kellett volna bármelyiknek is, főleg nem másik kutyára.
2/3 A kérdező kommentje:
Igazából, nem szokott támadni, eléggé bénán fogalmaztam, például ha sétálni viszem és a kutyák megugatják, kicsit mérges lesz, oda akar menni néhány kutyához akik ugatják de sokszor csak a lábamnál megy búsan, lapítva, nem keresi a bajt, ez változó. Édesapámra nem hallgat, eléggé szófogadatlan vele, őt csak egy havernak tekinti, de engem tisztel, úgy próbáltam nevelni hogy tudja ki a főnök. Engedelmes, eddig még nem bántott egy kutyát sem.
2013. júl. 23. 22:49
3/3 anonim válasza:
lényegében az ilyesmi sokkal inkább azon múlik mennyire volt szocializálva a kutya. természetesen némi tekintély sem árt ha valami nem klappol. de alapvetően az a kutya amelyik agresszív egy kiskölyökkel semmiképp nem mondható normálisnak. mi pont hétvégén talákoztunk egy kiskölyökkel. a domináns kan pitem hozzá teljesen másképp állt mint a felnőttekhez. felnőttekkel sem balhés egyáltalán, de a kiskölyöknek sokkal több mindent megengedett, és sokszor tök olyan volt mintha nem is ő hanem a pici kölyök lenne a jani a játékban. nyilván ennek is meg van a maga oka ugye. egy szocializált kutya tudja hogyan kell bánni a kiskölyökkel és eszébe se jut még annyira sem durváskodni vele mint egy felnőtt fajtársával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!