Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nagyon SOS már, mivel próbálko...

Nagyon SOS már, mivel próbálkozzak még?

Figyelt kérdés
Kutyám ugat ha itthon hagyom, hisztizik. Telefonban hallgatom, már hallgatni sem merem olyan hangos és eddig még türelmesek voltak a szomszédok (panel), de ők sem fogják sokáig tűrni. Nagyon félek, ő a mindenem, nem adnám el semmiért. Itthon maradni viszont nem tudok vele mindig. Mit tegyek? Pénzem nincs kutyasulira, bölcsire. Valahogy kikúrálnám, de hogy? Többször itthon hagytam már, de nagyon sír utánam. Szeparációs stressz sem lehet, figyelek rá. Ez inkább hiszti. Ahogy megfigyeltem, az első fél órát végig nyavajogja, utána jönnek pár perces csendek. Majd egyre több csend, aztán 1.5 óra múlva megint 10 perces üvöltés. Többször hagytuk már 8-10 órára is itthon, amikor hazaérünk, megállunk lent az utcán és sosem halljuk már az ugatást. Nem tudom meddig lehetett csendben, majd lehet csinálok egy felvételt. Ma is mikor hazajöttem, azzal várt a szomszéd hogy ugatott a kutya, már félek hogy összefutok valamelyikkel. Segítsetek! Mik a lehetőségek? A célom, hogy az ugatások száma 0 legyen! Nem igaz, hogy más kutya kussban tud maradni, csak ezek a kis törpe kutyák ilyenek..legalábbis ezek a tapasztalataim.

2013. júl. 23. 21:24
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Ebbe a pici szobában örülök ha mi elférünk, nem hogy egy kennel. Egyébként az mire jó? Alvásra és otthagyni ha elmegyünk?
2013. júl. 23. 23:22
 12/15 anonim ***** válasza:

Ez nem nagy:) Ilyen, lényegében egy ketrec. [link]

Ez arra jó, hogy ha szépen hozzászoktatjátok, ez lesz az ő kis vacka, ahol mindig nyugalomban van, nincs mitől tartania, így könnyebb lesz neki elfogadni, hogy ti elmentek. Nézz utána itt a gyakorin, többeknek is bevált.

2013. júl. 23. 23:26
 13/15 A kérdező kommentje:
Értem, de nem lenne szívem bezárni egy ketrecbe. :( Már most sajnálom, ha csak belegondolok. Láttam amúgy már erről videókat is, emlékszem volt pont erről a ketrec dologról szó, de szerintem inkább bestresszelne benne, mert megvannak neki már a jó kis helyei itt, mit gondolna, hogy bezárjuk? Mindenesetre először megpróbáljuk azt a kiülős dolgot, aztán ha nem sikerül, elgondolkodom a ketrecen is. Köszönöm a válaszokat.
2013. júl. 24. 00:48
 14/15 anonim ***** válasza:

Szia megint, én írtam a 3. és a 7. választ. A kennel/ ketrec szerintem nem jó ötlet, egy átlag kutya nem viseli túl jól, hogy annyira leszűküljön a mozgástere, elég stressz az egyszerre, hogy egyedül van, nem hogy még menni sem tud ahova akar. Én végigcsináltam a kutyámmal amit leírtam, azért mondom, hogy hidd el, hogy hamar rá fog jönni, hogy mit vár tőle a gazdi.

Viszont az elején nálunk is volt kennel, hát ne tudd meg.. Fémből készült kennel, az én kis hülye kutyám meg nekiállt magát kirágni, amivel annyit ért el, hogy annyira lekoptatta a fogait, mintha egy 8-9 éves kutya fogai lennének. Aztán amikor rádöbbent, hogy nem tudja magát kirágni, kiásni akkor nekiállt ketreccel együtt arrébb ugrálni, képzelheted mit hallhatott az alattunk lakó...

Ezután kaptam azt a tanácsot amit leírtam neked, ketrec nélkül hagytuk szabadon a lakásban, mi 3 perccel kezdtük, és úgy növeltük az időt fokozatosan, amikor az már biztosan ment.

Nekem egy menhelyi kutyám van, egy éves volt amikor hozzám került, szóval nem sokkal idősebb, mint most a tiétek.

2013. júl. 24. 01:02
 15/15 A kérdező kommentje:
Igen, ismerve a kutyámat, szerintem velünk is ez lenne. Megpróbálom mindenképp amit írtál! Más esélyem nincs már..
2013. júl. 24. 01:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!