Hogyan tanítsan Border collie kiskutyám?
Arra lennék kíváncsi a legjobban hogy hogyan tanítsam meg ezekre kutyámat?
pl:a földön átfordul,maga körül átfordul jobbra-balra,
két lábon ugrálva megy,a láb között lépésenként átbujik,és a versenyszerű akadálypályán való munka!
Főként ezekre lennék kíváncs és a vezényszavakra!
Kiskutyám 3 hónapos.
3 dolgot már nagyon tud:ül, pacsi, fekszik.
ezeket könnyen megtanulta, de hogyan tovább?
A versenyszerű akadálypályával én még várnék a helyedben. Túl fiatal, a csontjai nem biztos hogy bírják az ilyen fokozott terhelést.
egyébként vannak kutyaiskolák ahol ezeket tanítják, nem véletlenül, hiszen bonyolult feladatok.
Az én borderem 4 hónapos. De még keveset tanítom, inkább csak játszunk, a tanulás is inkább csak az alap dolgokra koncentrálódik. Szerintem egy ilyen pici kölyköt még nem kell túlterhelni, hadd játsszon. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem tanulunk, de még a követelményeknek határt szabunk.
Amúgy kutyasuli, vagy youtube-on vannak videók.
http://www.youtube.com/results?search_query=how+to+teach+you..
De azt jó ha tudod, hogy ezeket a trükköket úgy tudod legkönnyebben megtanítani, ha már az alapengedelmesség stabil. Agility bizonyos korig nem is engedélyezett, míg ki nem fejlődik a kutya rendesen és annak is a feltétele sok kutyaiskolában az, hogy már haladó szinten legyen a kutya.
Köszönöm a válaszokat!
Lenne egy nagyon fontos kérdésem.
A kutyám egyik füle tisztára a lehajlik a másik pedig normálisan áll!
ez 3 napja jött elő azélőtt az is normális volt.
Mi lehet a baja?
A border collie standard szerint félig vagy teljesen felálló fülekkel rendelkezik. A kölyök kutyáknak még nem áll fel a füle, a felnőtt kori fül állás a növekedés során alakul ki. Te most ennek vagy a szemtanúja. :)
Az enyémnek is ugyanígy van, most 4 hónapos. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!