Hogyan ismerkedik más kutyákkal a domináns kutyátok?
Mostanában borzalmasan. Magasan tűzött farokkal, határozott léptekkel közelít a másik kutya felé, aztán ha a másik kutyának ez nem tetszik, abból baj is előfordulhat... Ha a másik kutya nem morogja el, akkor dominánsan a nyaki részre teszi a fejét a kutyám. És kb. így. De ez nagyban függ a másik kutyától, a viselkedésétől, az mennyire domináns, mit tűr el.
Szóval még van min javítanunk :)
Kihúzza magát, odamegy, határozottan, hagyja magát megszagoltatni, nagyobb kutyáknál kicsit borzol, de balhé sosem lesz.
Kisebb kutyáknál, akik nem 'ellenfelek' számára kedvesen, barátságosan ismerkedik.
Először barátságos,bár minden mozdulatával kifejezi a fölényét még így is.
Játékra próbálja csábítani a másikat.
Ha az morog vagy támadni akar,az enyém ugrál kicsit körülötte,hátha lehet még ebből játék.
Aztán egy pillanat alatt megváltozik a viselkedése és nagyon durván támad.
Ő nem kezdeményez,hangsúlyozom.Annak ellenére,hogy nagyon erősen domináns,nem szereti a verekedést,elkerüli,amíg lehet.
5 éves ivartalanított bullterrier szuka.Egyébként sok más bullterriernél megfigyeltem ezt a viselkedést.
Én egyáltalán nem ezeket tapasztaltam a kutyámnál. Nála 2 módszer van:
1. Ő vidáman közelít, játékosan tipeg oda a másikhoz. Farok csóválás és szaglászás után mutatkozik néha a dominancia jele, mikor a másik kutya nyaka fölé akar hajolni. Nem szokott verekedés lenni, sokszor játék kerekedik ki de ez akkor is domináns viselkedés. Ilyenkor húzza ki magát, hogy elérje a másik nyakát.
2. Mikor meglátja a másik kutyát, akkor nem rohanja le, hanem lefagy. Sokszor azt hiszik, hogy ilyenkor fél a kutyám, pedig nem. Egyszerűen lefagy, barátságos a testtartása de merev. Megvárja, míg a másik odamegy hozzá, és onnantól olyan, mint ahogy az előbb írtam le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!