Hazorzo, szemelyi vedo, sport kutyak?
kerem mindegyik alapjan allitsatok fel egy sorrendet.
1.Bullmastiff
2.Rottweiler
3.Kaukazusi juhasz
4.KÁJ
5.Malinois
6.Pitbull
7.Cane Corso
8.Dogo kanario
Házőrző:
1. káj, kau
2. rottweiler, bullmasztiff
3. cane corso, dogo canario
4. malinois
5. pitbull
Személyi védő:
1. káj, kau, rottweiler, bullmasztiff, cane corso, dogo canario, malinois
2. pitbull
Sport kutya (ez persze sportág függő):
1. malinois
2. rottweiler
3. pitbull
4. bullmasztiff, cane corso, dogo canario
5. káj, kau
Házőrző: Kaukázusi, KÁJ
Testőr: roti, bullamsztiff (egyre kevésbé).
Sport: Malinois, pit.
Cane corsot és a kanári szigetekit nem tudom hova tenni, szerintem csak látványosságok.
2es vagyok.
Persze sportkutyának a roti is jó, de attól függ milyen sportra gondolsz...
Házőrző:
1, KÁJ, kau,
2, rottweiler, malinois, dogo kanario, cane corso
A bullmasztiff és a pitbull nem alkalms erre. A pitbull nem lehet agresszív emberekkel, a bullmasztiff meg ma már csak egy szerencsétlen látványosság.
Személyi védő:
1, Malinois, rottweiler
2, cane corso
3, KÁJ, kaukázusi, dogo kanrigo, az ösztöneik tökéletesek, de arra a finomabb munkára nem képesek amire a személyvédelemhez kell, nem munkamániás, egy szóra engedelmeskedő fajták
Pitbull, bullmasztiff megint csak nem alkalmas.
Sportkutyák:
1, Malinois
2, Rottweiler
3, Cane corso
A többi nem alkalmas komoly versenysportokra. Legfelejbb a pitbull, de az is csak néhány helyen, pl súlyhúzás.
2. válaszoló aki szerint a cane corso csak látványosság! :D
Nem hinném, hogy egyedül vagyok ezzel de:
Házőrzőnek kiváló ( bár én ezt annyira nem szeretem, mert szerintem egy kutya nem házőrző, ha mindenképpen védeni akarom a házat, kertet akkor inkább riasztó) kerítéshez nem megy oda, kb 2 méterről ugat, tehát kívülről nem likvidálható, semmilyen kaját amit kintről bedobnak vagy idegen akar adni nem fogad el, a jelenlétem nélkül ( többször tesztelve). Ha már bejön valaki akkor nem sok esélye van ellene, szóval ez a pont kipipálva. Bármikor megvédene, a legkisebb ingerre reagál idegenekkel kapcsolatban, parancsra leállítható, illetve ha idő közben mégis úgy ítélem meg a helyzetet, hogy kellene a segítsége akkor szintén parancsra újra véd. Második pont kipipálva. Sportra is alkalmas, függ a neveléstől, mozgatás minőségétől kiskortól kezdve, etetéstől stb., lehet súlyt húzatni vele, az enyémmel a magasugrás vonalra mentünk rá, eddig 2 m 56 cm ahol még ráfog a csalira, nem rég kezdtük, még fejlődik. Gyors, rugalmas,fordulékony, lehet vele agilityzni is. Lehet vele futni, addig megy amíg a gazda, a fáradtság jele nélkül. Rendkívül apportos, imád frizbizni.
Nem muszáj husis, elnehezült masztiffnak nevelni, az enyémen egy deka zsír nincs, csak izom. Először azt hittem a kutyával van baj, hogy nem úgy néz ki, mint egy átlag corso, de rájöttem, hogy én tettem ilyenné, mert nem hagytam tunyulni, rengeteget mozgattam, felhívtam a figyelmét, kedvet csináltam neki, több olyan mozgásformára amit magától nem csinált volna, de erősítette, ügyesítette. Pl.: fára mászás, víz alól apport, minél nagyobb magasságok elérése ugrásban. Minden csak a gazdától függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!