Hogy tanítsam meg a kutyámnak hogy "normálisan" játszon a zsinóros labdával?
Tudom kicsit vicces a kérdés:D, de a kutyám nem tud rendesen játszani a zsinóros labdával, folyton csak a zsinórt kapja el és egyetlen célja hogy azt lerágja róla. Egyébként igazi labdabolond, ugrál is érte rendesen de nem a labdarészre harap rá. Egy lasztiról már sikerült lerágnia a zsinórt azóta az a kedvence, pedig amíg még egyben volt nem rajongott érte annyira.
Próbáltam, hogy csak akkor játszunk ha a labdára harap, de ez nem vált be - ő futni akar a lasztiért, a kutyasuliban viszont ilyen formában nem tudom jutalmazni.
Az enyém is labdabolond, de a zsinórossal ugyanezt csinálja.
Egyrészt úgy döntöttem, hogy a zsinóros labdát nem hagyom előtte, azzal csak akkor játszik, mikor velem játszik. Elfogadtam, hogy így csinálja. Szoktam neki dobálni, de mindig a zsinórt fogja meg ő is.
Másrészt, jutalomnak használom, mert begerjed a zsinóros labdától, ha nincs kéznél rongy, ezzel játszunk ráncigálóst, de nagyon óvatosan, nehogy kitörjem a fogát. Érzésből kell, hogy mennyire húzhatod, ami még nem fáj neki.
Ha ő így szereti, legyen így. Az a lényeg, hogy élvezze a játékot. Enyém is szétrágott egy ilyet már, azért sem hagyom előtte, mert nem olcsó egy ilyen labda ahhoz, hogy naponta vegyek egy másikat. Ja és az enyémnek is a szétrágott lett a kedvenc labdája! :D
Szerintem hagyd rá ezt a dolgot, inkább évezzétek úgy, ahogy neki jó. Vagy ha így nem tudod jutalmazni, válassz egy másik eszközt jutalmazós játéknak.
Az enyém is mindig a zsinóros részét fogja :)
Csak akkor adom oda neki ha kint játszunk, otthon nem, különben szétrágná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!