Yorki kutyust hogy lehetne rászoktatni arra, hogy pórázzal is sétáljon?
Még kölyök, ma vittem el először sétálni. Leraktam az utcán, de el se akart indulni, lefeküdt. Felvettem, kézben vittem, hátha az a gond, hogy még szokatlan neki a környezet. Elsétáltam vele így egy parkba. A parkban levettem róla a pórázt, játszottam vele, jött utánam mindenhova. Ezután még elmentem vele sétálni, úgy, hogy nem volt rajta a póráz szépen jött mellettem, de amint ráraktam a pórázt megmakacsolta magát és lefeküdt. Néha jött pórázzal is pár lépést, de aztán folyton leült,lefeküdt, póráz nélkül azonban továbbra is jött mellettem szépen.
Hogyan lehetne rászoktatni arra, hogy pórázzal is hajlandó legyen sétálni? Hiába húztam, inkább megfulladt, mintsem hogy elinduljon.
Köszönöm a válaszokat! A parkban kb. egy órán át próbálkoztam ezzel, hogy rajtahagytam a pórázt hadd játsszon, de először csak feküdt, aztán mikor elege lett akkor elkezdte rágni a pórázt,gondolom le akarta rágni magáról. Amint levettem róla a pórázt (nyakörv maradt), abban a pillanatban felbátorodott és elkezdett szaladgálni.
Meg fogok próbálkozni a tanácsokkal, amiket írtatok, plusz még próbálkozom azzal is, hogy az udvarban sétáltatom pórázon, hátha sikerül, mert azért az utcán eléggé veszélyes csak úgy "szabadon" (póráz nélkül) sétáltatni a kutyát, bármikor megijedhet valamitől és kiszaladhat az útra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!