Hogy kell egy új kutyafuttatóba első alkalommal bemenni?
milyen kedves :) én először alaposan megfigyelném a bent levő kutyákat a gazdijukkal együtt. mennyire dominánsak a kutyusok, mennyire viselkednek megfelelően, a gazdik mennyire tudják kontrolállni a kutyájukat, van e olyan amelyik viszonylag elzártan van a többiektől -nyilván nem tartanak valami okból kifolyólag igényt társaságra- stb.
majd ennek tudatában én -ha úgy ítélem meg hogy minden rendben zajlik- bemennék és köszönnék. figyelnék arra hogy a kutyám legyen tisztelettudó, ne legyen domináns hagyja magát körbeszimatolni hiszen ti vagytok akik a már megszokott környezetbe mentek.
azt ha valami oknál fogva nem mehetsz be -agresszív kutya, vagy tüzelő szuka- véleményem szerint eleve látni fogod a felálláson amíg szépen megfigyelsz mindenkit mielőtt bemennél.
azt meg szintén látod ha valaki barátságos a kutyájával együtt, nyitott a kutyájával mindenre, az ilyen gazdikkal se perc alatt elindul a beszélgetés.
És akkor mi van, ha nekem kölyökkutyám van, aki, játékos elragadtatásból fel-felugrál az emberekre is? :*
Ma voltunk először futtatóban a kiskutyámmal. Egy két éves, közepes testnagyságú kutyussal játszott, illetve menekült előle :D amúgy rendben volt minden csak nem voltak egy súlycsoport. :)
Valamint, hiába hívtam, mintha ott sem lettem volna - teljesen bepörgött.
Ti, akik kutyafuttatóba jártok, mennyire toleráltok egy ilyen kezdő párost? Vagy első alkalmakkor ez "normális" és idővel megszokjuk mind2en? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!