Miért kell valakinek 10-12 kutya?
A szomszédomban legalább 10 nagytestű kutya van, egy középkorú fickó tartja őket, a tartásukkal nincs baj, rendesen ápolva vannak, és nem úgy néznek ki mint akik szenvednének, de az egyik nap kijöttek az önkormányzattól,hogy nem tarthat ennyi kutyát, a fickó persze nem örült, és elküldte őket egy melegebb éghajlatra, aztán az önko. emberei rendőrökkel fenyegették meg, majd másnap a fickó 3 kutya kivételével mindet berakta a furgonjába és elvitte őket valahová, azután visszajött a furgon és a kutyák nélkül, és rá egy napra kijöttek a rendőrök, azt nem tudom mi volt, de 2 nap múlva visszahozta az elvitt kutyákat és azóta minden ugyan úgy van.
Most az utcafrontról fa lemezeket kezdett el a kerítéshez tenni,hogy ne lássanak be.
Kicsit agresszív ember, nem is szoktunk vele beszélni és nem is túl beszédes, de ezt leszámítva jó embernek tűnik, mindig más kutyát szokott sétáltatni, napi 2-3x látom különböző kutyákkal sétálni (persze mind a sajátja) és látszólag anyagilag is jól él, csak nem értem miért kell neki ennyi kutya.Azt megértem,hogy ezt a 10-et nem tudja "elengedni", de minden évben több kutyája van, és szerintem az már tényleg nem kéne.
Ennyi erővel azért is lehetne dühöngeni hogy a gyerekek üvöltöznek/síkítanak vagy a szomszéd zenét hallgat hangosan,ami nem haladja meg azt az erősséget amit lehet büntetni,de te hallod.
A kertes ház az ilyen.Szinte minden ismerősünk,rokonunk kertesbe lakik szóval ők tudnak mesélni néhány hangos szomszédról. El kell fogadni a szomszédokat.
Panelban lakok itt sem jó a helyzet itt vékonyak a falak minden áthallatszik,szó szerint!
Ilyenekre van egy mondás:
"megszoksz vagy megszöksz"
Szóval vagy elfogadod vagy elköltözöl..
Miért ne?
Biztos magányos,és a kutyák a családja. Előfordul.
Utsó.
Ez ellentétes a 40/2011 sz. kormányrendelettel és az alaptörvénnyel, amelyik kimondja, ha valamit már szabályoz egy magasabb szintű jogszabály, akkor az alacsonyabb szintű azt a jogviszonyt nem szabályozhatja.
Amúgy meg ha valaki tenyészt vagy olyan munkát végeztet a kutyáival ahova ennyi kutya kell, akkor simán tarthat 10-12 kutyát is.
szerintem a dolog ott kezdődik hogy az ember leírás alapján igen nehéz eset lehet, illetve magának való, esetleg nem vagy csak nagyon nehezen hajlandó kompromisszumokra, amolyan összeférhetetlen egyéniség. a mai modern felfogásban pedig az ilyen típusú emberek találnak maguknak megfelelő párt a legnehezebben (régen őket neveztük tipikus agglegényeknek). hiszen manapság már nem az megy hogy elfogadjuk a párunkat olyannak amilyen -hiszen ha szeretjük?- hanem rögtön dobbantunk és keresünk egy jobbat ugye. ehhez még esetleg hozzájön az hogy van pénze és talán emiatt még nehezebben bízik meg az emberekben hogy valóban őt kedvelik e avagy a pénze miatt érdekes.
nos a kutyák pont a legtökéletesebben mutatják meg ebben a helyzetben azt a példát misszerint őket nem érdekli ki vagy, milyen beszédes vagy jófej, párkapcsolatra alkalmas netalán egyáltalán nem, gazdag e vagy vagy szegény, ők úgy szeretnek ahogyan vagy, az életben el nem hagynak, tutira melletted maradnak jóban rosszban egyaránt, nekik nem kell megjátszanod magad, ha kicsit párkapcsolati szemszögből nézzük (tehát ami egy nőnek gond lehet) őket nem érdekli ha büdös a szád, vagy nincs jó kedved, nekik nem kell udvarolgatni, virággal kedveskedni, ők letojják ha elfelejted a szülinapjukat ésatöbbi ésatöbbi. a kutyák jó kedvre tudnak deríteni, megnevettetnek ha mérgesen rájuk förmedsz netalán még azt is "megbocsájtják" neked és öt perc mulva ugyanakkora szeretettel viszonyulnak hozzád, nem sértődnek meg, nem lesznek féltékenyek, nem veszekednek veled azért mert a meccset nézed, nem fog lelépni az első számára nem tetsző alkalom után, meghálálja azt hogy eteted, itatod, törődsz vele és még ezer millió "előny" van egy ilyen típusú ember szemszögéből. mindezt figyelembe véve nem csoda hogy ebben találta meg a boldogságát és örömét. ahogyan más is írta én is többet tartanák ha tehetném. ha pedig megfelelően tartja őket, különösebb panasz nincsen rá akkor nem értem én sem miért baj hogy annyi van neki? én bármibe lefogadom ha nem lennének neki akkor sokkal mogorvább ember lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!