Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért kell valakinek 10-12 kutya?

Miért kell valakinek 10-12 kutya?

Figyelt kérdés

A szomszédomban legalább 10 nagytestű kutya van, egy középkorú fickó tartja őket, a tartásukkal nincs baj, rendesen ápolva vannak, és nem úgy néznek ki mint akik szenvednének, de az egyik nap kijöttek az önkormányzattól,hogy nem tarthat ennyi kutyát, a fickó persze nem örült, és elküldte őket egy melegebb éghajlatra, aztán az önko. emberei rendőrökkel fenyegették meg, majd másnap a fickó 3 kutya kivételével mindet berakta a furgonjába és elvitte őket valahová, azután visszajött a furgon és a kutyák nélkül, és rá egy napra kijöttek a rendőrök, azt nem tudom mi volt, de 2 nap múlva visszahozta az elvitt kutyákat és azóta minden ugyan úgy van.

Most az utcafrontról fa lemezeket kezdett el a kerítéshez tenni,hogy ne lássanak be.

Kicsit agresszív ember, nem is szoktunk vele beszélni és nem is túl beszédes, de ezt leszámítva jó embernek tűnik, mindig más kutyát szokott sétáltatni, napi 2-3x látom különböző kutyákkal sétálni (persze mind a sajátja) és látszólag anyagilag is jól él, csak nem értem miért kell neki ennyi kutya.Azt megértem,hogy ezt a 10-et nem tudja "elengedni", de minden évben több kutyája van, és szerintem az már tényleg nem kéne.

2013. júl. 18. 10:30
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
97%

Most ez téged miért zavar ??

Ha gondozza is őket, egészségesek is kinézetre, akkor senkinek nem lehet beleszólása.

Szereti a kutyákat biztosan, szenvedélye kutyákkal foglalkozni.

Na meg , hogy a saját udvarán belül mit csinál valaki az meg nagyon nem tartozik a szomszédra, vagy arra járóra.

-A LEpontozást,pedig már inkább előre megköszönöm a degradált embereknek.-

2013. júl. 18. 10:35
 2/19 anonim ***** válasza:
97%
Az önkormányzat nem mondhatja meg, hogy hány kutyát tarthat, csak azt ellenőrizheti, hogy a törvényben előírtaknak megfelelően tartja-e őket. Ha megfelelőek a körülmények és megvan a kellő mozgástér minden kutyának, akkor nem szólhatnak bele.
2013. júl. 18. 10:36
 3/19 anonim válasza:
56%

Azért, mert sajnálják a kutyákat és (felelősséget éreznekirántuk) úgy tekintenek rájuk mintha a gazdinak a pici babái lennének. :) így még több ebet akarnak.

Ha apám engedné, én is vennék még pár kutyust.

2013. júl. 18. 10:37
 4/19 A kérdező kommentje:
Zavaró mikor 10-12 kutya egyszerre elkezd ugatni, de ezen kívül bármennyit is foglalkozik a kutyákkal ő egyedül van a kutyák meg tízszer annyian, és bármit tesz nem tud ennyi kutyára kellően odafigyelni.
2013. júl. 18. 10:38
 5/19 anonim ***** válasza:

Egyedül él? Akkor valószínűleg a kutyák az egyetlen társasága, és már szinte családjának tekinti őket.

Lehet, hogy még régebben megfogadta, hogy évente befogad egy újabb kutyát, vagy valami ilyesmi... Nem tudom, esetleg meg is kérdezhetnéd tőle! Biztosan nagyon magányos! :(

2013. júl. 18. 10:39
 6/19 A kérdező kommentje:

Ha jól tudom itt csak 3 kutya tartható, ha többet akarsz önkormányzati engedély kell.

De egyébként nem tudom pontosan mit akarta az önko. emberei, mert csak a hangos szóváltást hallottam.

2013. júl. 18. 10:40
 7/19 A kérdező kommentje:
Mint mondtam nem egy beszédes ember, régebben gyakran volt nála egy nő, de már évek óta egyedül van.
2013. júl. 18. 10:41
 8/19 anonim ***** válasza:
90%

Most megy a balhé amiatt, hogy az egyszer már az alkotmánybíróság által meghozott döntést //---nincs beleszólása az önkorinak, mennyi kutya van a háznál, amíg betartják a tartásra vonatkozó előírásokat---//, újra megengedték, hogy saját rendeleteket hozzanak.Igen fura lett gyorsan némely önkori szabályozása. Ismét megy az alkotmánybírósághoz a bejelentés, csak időbe telik, míg újra az orrukra koppintanak majd.

Sokan vannak, akik befogadnak kutyákat. Ma pedig bőven van befogadni való kutya.

2013. júl. 18. 11:02
 9/19 anonim ***** válasza:
90%
Mint mondtam, nem korlátozhatja az önkormányzat 3 kutyára a tartható ebek számát, tehát ez a része a történetnek nem játszik. Ha a kutyák "ok nélkül" olyan gyakran és hosszan ugatnak, ami a szomszédok életkörülményeit jelentősen rontja, akkor lehet az ember ellen birtokvédelmi eljárást kezdeményezni a jegyzőnél. Akkor megint kijönnek, kivizsgálják a panaszt és eldöntik, hogy valóban a normálisnál jobban zavarja-e a környéken élőket.
2013. júl. 18. 11:04
 10/19 anonim ***** válasza:

Nem lehet,hogy ideiglenes befogadó?

Ha tényleg meg mind a sajátja akkor csupán szereti őket :)

2013. júl. 18. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!