8hetes a kiskutyám . Már elkezdtem szobatisztaságra tanítani. Kb. mennyi idő kell a kutyusnak mire megtanulja? Nem konkrétan értem, hanem hogy nagyon sok? Vagy még pár hét, hónap esetleg?
Egy igazi, felelős tenyésztőnél már tulajdonképpen szobatiszták lesznek, az anyjuk is takarít utánuk kezdetben, később a tenyésztő, és megszokják a kiskutyák, hogy kint végezzék el a dolgukat.
Neked annyi a dolgod, hogy rendszert viszel az életébe, gyakran leviszed sétálni, mert még nagyon rövid ideig tudja visszatartani. Játék, evés után is ajánlatos kivinni a kölyköt. Erre odafigyelve tényleg nagyon hamar jó eredményt lehet elérni, és valószínűleg, napokon, heteken belül teljesen szobatiszta lesz a kutyus. A visszatartó képessége 6 hónapos kora körül lesz erősebb, a felnőtt kutyákéhoz hasonló, akkor már ritkábban kell levinni.
2es! Te miről beszélsz?? :D Az én kutyám már a tenyésztőnél is majdnem szobatiszta volt :)
1es voltam.
nah jó akkor úgy látszik nem árt felvilágosulnia itt egy két embernek!
egy kutya kb. 8 hónapos korára éri el azt hogy BIOLÓGIAILAG KÉPES VISSZATARTANI HUZAMOSABB IDEIG!
addig pedig minden azon múlik mi van neki rendszerbe. ha már két hónaposan sűrűn leviszik akkor a 2 hónapos kutya szobatiszta lesz DE NEM BIOLÓGIAILAG!
ha elmegy a kedves kérdező suliba vagy dolgozni akkor a világ legtökéletesebb tenyésztőjétől is lehet a kölyök EGY KÉT HÓNAPOS NEM FOGJA TUDNI VISSZATARTANI MÉG AZ ISTENNEK SE! MERT BIOLÓGIAILAG KÉPTELEN RÁ!
és az idő haladtával természetesen fokozatosan változik a helyzet. pl. 3-4 hónaposan már valóban nagyobb teljesítményt képes produkálni (már nem kell állandóan lerohangálni vele) mint két hónaposan.
a kérdés: KINEK MIT JELENT A SZOBATISZTA????
ha azt hogy a kutya érti a lényeget akkor igen, már két hónaposan szobatisztának minősül ha állandóan lerohangálunk vele figyelve őt és ha mégis késtünk (ilyenkor minden perc számít!) azt betudjuk balesetnek.
vagy az hogy a kutya képes visszatartani egy adott időn keresztül? tehát lehet suliba/dolgozni menni anélkül hogy valami várna minket hazaértünkkor. akkor az kb, 8 hónapos korban van!
több órán keresztül (8 esetleg több) akinek a 2-3-4 hónapos kutyája kibírja annak minden elismerésem. természetesen jellemzően a "kisdolog" az ami ennyire elhúzódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!