Egy lány kutyát lehet az első tüzelése előtt ivartalanítani?
Figyelt kérdés
Lehet egy kis méretű yorkshire terriert műteni egyáltalán?? Seítsetek légyszi2009. okt. 20. 15:07
1/9 anonim válasza:
Persze lehet, úgy tudom sem a mérete sem a kora nem akadály.
2/9 A kérdező kommentje:
Köszi XD
2009. okt. 20. 15:18
3/9 anonim válasza:
Igen lehet sőt, jobb első tüzelés előtt :) amúgy mindegy mekkora a kutyus :)
4/9 anonim válasza:
2. vagyok :)
és egy link: [link]
5/9 anonim válasza:
Eszerint a link szerint akár 6 hetes kortól elvégezhető a műtét. Ez szerintem elég durva. Több vélemény szerint jobb, ha megvárod a közel teljes testi fejlettséget. Szerintem 8 hónapos kor körül teljesen rendben van, az még jó eséllyel az első tüzelés előttre esik, de mégsem egy fejlődő szervezetbe nyúlnak bele.
6/9 anonim válasza:
Lehetni lehet, de rendkívűl megosztottak benne a szakemberek is, számos oldalt linkelhetnék pro és kontra, de attól még nem lesz egyszerűbb a kérdés eldöntése. Az általunk látogatott állatorvos egyenesen elutasította ezirányú kérésemet, s lebeszélt a tüzelés előtti ivartalanításról kizárólag akutya érdekében. Álláspontja szerint szükséges a kutya fejlődésének befejeződéséhez a nemi hormonok megjelenése, amelyek hozájárulnak ahhoz, hogy a kutya karakteres, nemének megfelelő szép kiállású legyen ne pedig amolyan "semilyense" kinézetű nemtelen egyed. Engem meggyőzött arról, hogy a kutya érdekét is szolgálja az első tüzelés kivárása, úgyhogy türelem.
7/9 anonim válasza:
Bár én csak a kérdésre válaszoltam teljesen egyetértek az utolsó kettővel. Azt vedd figyelembe, hogy a legtöbb élőlény fejlődését hormonok irányítják. Még a növényekét is! A nemi hormonok is közrejátszanak abban, hogy egy kutya, mind külsőre, mind természetre
8/9 anonim válasza:
olyan legyen, akárcsak műtetlen fajtársai.
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat,sokat segítettetek!!!
2009. okt. 21. 16:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!