Most én tényleg egy utolsó szemét vagyok, mert nem vagyok hajlandó mindig vigyázni a tesóm kutyájára napokig?
Össze vesztem a tesómmal, aki külön él, de megy el nyaralni 1 hétre, és rám akarta passzolni a kutyáját, mint mindig.
Tavaly is vigyáztam rá nyáron 5 napot, télen is vigyáztam rá, meg tavasszal is volt nálam 1 hétig, és most megint én vigyázzak rá, mert mindenki más nem ér rá, nyaralnak stb.
És megmondtam, hogy nem. A kutya szökik, szóval láncra kéne verni, engem szeret, kint voltam vele fél napot a kertben, erre reggelre megszökött.
Már vagy 30x hozta a tesóméknak vissza más a kutyát, mert szökik a házuk udvara egy börtön, de azon is kijut. Már állatorvos fejből tudja a telszámukat, mert annyiszor hívta őket, hogy ide hozták a kutyát.
Tesóm már mondta is, hogy nem is lenne baj, ha többé nem jönne vissza, mert mindig szökik.
És megint engem nyaggatott, hogy "jajj, 1 hetet kibírsz!"
Ja, csak nem én akartam kutyát, miért nem, gondolt erre, mielőtt megszerezte? Mindig vigyem sétálni, meg a kert csupa sz*r lesz, és nekem kell össze szednem, mert anyámék azt mondják, én vagyok vele otthon, ők dolgoznak, és fáradtan meló után nem fognak kutya sz*rt szedni!
De most meg anyám engem is leszólt, hogy "jajj a testvéred, megtehetsz ennyit neki! Ő is segített neked!"
Ez igaz is, de én nem vartam a nyakukba egy kutyát, vagy bármit amit gondozni kell!
Tesóm nyaggatott egy fél napig, utána azt mondta, hogy "Jó! Soha többé semmit ne kérjél tőlem!"
Most én vagyok a köcsög, mert nem akarok más helyett felelősséget vállalni?
Legközelebb ha lesz kisgyereke, azt is a nyakamba fogja varrni, mert Ő nem fog ráérni?
Nagy szemétség amit mondott: nem is lenne baj, ha többé nem jönne vissza, mert mindig szökik
Egy igazi állatbarát ilyet életében ki nem ejt a száján! És igen, nem a Te felelőséged nem muszáj vállalnod. Viszont a testvéred inkább kereshetne szegény kutyának egy igazi szerető otthont!
Legyszi mondd meg a tesodnak, hogy a szokesre a megoldas:
Lathatatlan kutyaor, ird be a vatera ketesobe, azonnal kiadja.
A keritesen vegig kell huzni a vezeteket, kutya kap egy nyakorvet, amikor egy meteren belul megy a keriteshez, csipog a nyakorv, es ha megis ki akar menni es kozelebb megy, akkor megcsipi az aram a nyakorvben.
Nekunk csak az valt be a befogadott kutyanknal. Egy het alatt megtanulta, azota nem megy a keriteshez kozel, nem is hasznaljuk mar a nyakorvet.
Amugy meg mondd a trsodnak, hogy vallalad a kutyat, pl.napi 1000 ft-ert, mert ha panzioba adna, az is annyi lenne, neked meg lesz zsebpenzed. :)
Nem vagy szemét, de azért tényleg nagy segítség, ha kutyapanzió helyett biztos kézben, ráadásul olcsóbban, rokonnál nyaral a kutya.
De a te eseted speciális, a kutya neveletlen, ha nem lenne vele gond, akkor talán azt mondanám, kicsit szemét dolog, hogy nem vigyázol rá, ha amúgy ráérsz a héten.
És ha ráé, akkor mi van? Nem az övé a kutya, rohadtul nem köteles rá vigyázni.
A kutyám 3 éves, a 3 év alatt kb 2szer bíztam másra, akkor is pár órát. És azoknak az alkalmaknak sem örültem, mert megfogadtam, h ha az én kutyám, akkor nem bízom másra, nem varrom más nyakába a "gondot".
Igen, így más a nyaralás, más a szabadidő, mások a porgramok, de én akartam így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!