Miért morog? Harap?
Van egy fél éves Angol cocker spánielem,szuka,fekete színű.Naponta sétál,kétszer is,4km-t(ez nem elég?) jár a Tiszára fürdeni,rengeteget játszunk vele,soha nem bántottuk.Tenyésztőtől.(a környéki legjobb!)
nyugodt.Az utóbbi napokban morog ránk,és harap(a gazdára)
a szülei nagyon nyugodtak,barátságosak.A kutyám neve Lili.Vannak kutyabarátai is.Miért harap,és morog ránk???
egyetértek az utolsóval. nekem a pittel volt ilyesmi gond -nyilván nem én voltam a vezér- igaz ő nem kezdett bele konkrét gyilkolászásos harapásba de egyértelműen kiröhögött. emlékszem amikor ezt én dühösen, tapasztalatlanul taslival akartam megoldani, csak durvábbra fordult a helyzet. nem akarom most leírni hogy pontosan mik történtek, de legyen elég annyi hogy egyértelműen leszerepeltem ott, beszereztem egy harapást és a tehetetlenség miatt le se tudnám írni mit éreztem akkor. én értem amit a 85%os mond. ha egy erős, nagy fájdalom küszöbbel rendelkező, esetleg domináns kutyád van (TAPASZTALATBÓL MONDOM!) kevés az az ember akit ne tudna lesöpörni a kutya a pályáról.
ha pedig a pozíciód teljesen rendben van és stabil akkor meg bőven elég teljesen más módszerekkel helyretenni a rendetlenkedő kutyát.
igaz, a cocker spániel nem egy pit kategória, de egy biztos, sajnos itt nem a gazdi a főnök. és bár egy ilyen kistestű kutyánál hatásos ha jól képen törlik, egy keményebb kutya esetében én kétlem hogy az volna. mellesleg a kutya esetében is. jobb ha a viszonyt teszi azonnal rendbe így ha tekintélye van akkor meg sem próbálja ezt de ha mégis bőven elég egy rászólás is vagy teljesen más módszerek! a legegyszerűbb az lenne ha elvinné kutyasuliba (tükör, alfa, cerberos) és ott alaposan rendbe szednék a kapcsolatukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!