Egy mini Yorki kb mennyi dkg vagy kiló 8-9hetesen?

Akkor szar helyzetben vagy kedves előttem szóló, mert a yorkie standarjének van felső határa, a 3.1 kg, de van egy alsó is, ami szerint 2,5 kg alatti kutyák tenyésztésből ki vannak zárva. Tehát a 100 ezres kutyádat nem tenyésztheted, mert felülbélyegzett lesz a törzskönyve.
(Szomorú, ha valakinek azért van valamilyen kutyája, mert az a "menő")

Nem kérdeztél, azt írtad, hogy ez a menő.
Én pedig közöltem, hogy nem standard szerinti a yorkie-d, és lehet, hogy menő, de akkor sem szabályos yorkshire terrier.

Szép napot mindenkinek! Válasz a kérdésre: hány dkg vagy kg egy 8-9 hetes yorkie kiskutya nagyon függ attól, mennyi volt a súlya születéskor. A megfelelo súlya 8-9 hetesen 680g és 1kg között mozog úgy, hogy születésekor 120g és 150g lehetett. El tudjátok képzelni, annyi mint egy mobiltelefon súlya. Lehet, hogy buta hasonlat, de a mai világban ehhez mérni nagyon könnyu. Megjegyzem, hogy ez a súlya az optimális, s természetesen akkor érvényes, ha megfelelo táplálékkal van a kutyus ellátva. Amely kutyus kevesebbet nyom, azzal valami gond lehet, vagyis nem megfelelo a tápláléka, nem fejlodött ki megfeleloen. Általában ezek a kutyusok hajlamosak hamarabb a betegségekre. Nem mondom, hogy a többi nem, mivel pici kutyusok, hamarabb kiszárad a testük, hogyha esetleg megy a hasuk, hánynak stb. Ilyen esetben azonnal fel kell keresni a dokit, vagy a kennelt, ahonnan elhoztuk. A yorkie kutya 18-20 cm magasságot ér el felnott korában s minimum 2kg illetve max. 3 kg között mozog. S hogy neessünk tévedésbe, igaza van annak aki azt allítja, hogy mini, extra mini, tcup yorkie nem létezik. Legalábbis papíron. Ezek a kifejezések csakis azért használatosak, mert dédelgetni szeretnénk a kedvencünket, s valahol ránk ragadtak ezek a kifejezések. Lehet egy kutyus extra mini, de csak azért mert kisebb a többinél, de ez már nem természetes Yorkie kutyus. A yorkie kutyus nagyon hálás kis háziállat, kint nem szabad tartani, csakis bent, de soha nem szabad tole megszegni a kinti sétákat. Örülnek neki, sot egyszeruen imádják ezeket a sétákat. Nem hinne valaki, de séták hiánya, nem megfelelo étel, figyelmen kívül hagyás, kevés alvás és még sok-sok más hypoglykémiát azaz alacsony vércukrot okozhat e kis termetu jószágnál. Egy yorkie kutyus átalussza a nap 80%-át, ezen ne lepodjünk meg, ez normális. Ekkor pihen, s ezt ne tagadjuk meg tole. Sok más dolgot lehet még találni a következo weboldalakon: [link]
Ezek angol oldalak, aki nem bír velük, írjon, segítek fordítani. Remélem kimerítettem a kérdést. sziasztok. :o)

Hozzá tenném hogy lehet hogy ez a standard de sz ős kutyik akik még patkányokat fgtak 5-6kg volt. És ha te 5 kilos pici de izmos kutyust szeretnél elég nehézlesz mivel ma mindenki ezt a MINIt keresi és ezt "gyárttyák" a szapórítók:S ami sztm elég gáz mert egy kutyát vesz és nem plüsjátékot.
Nekem van egy yorkim sétálunk futunk Tanítom nem nagy a mérete nem dagi de jo izmos és 4,8 kg nem viszem kálításra ugy hogy nem érdekel hogy a standard szerint "hibás"...Törzskönyves és az ük papájától örökölte..
abba nem gondolnak bele a vásárlok (ezt most nem a kérdezőnek stzánom!) Hogy egy kiszaporíttt minivel menyi baj van idegrendszeri beteg sérv... Nem normális hogy így tönkreteszik ezt a jellemes karakán fajt mert a nép azt akarja,hogy minél kisebb legyen. Az összes ismerösömet lebeszéltem a (legujabb Micro minirőlXDXd) inkább4 kilo legyen mint 1,8kg ...
Bocsi csak kicsit fekdúűhit amikor miniről van szó..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!