Érdekelne, hogy milyen tapasztalatotok van a Cane corso fajtával. Ideális házőrzőnek? Esetleg javasolt a fül levágása? Sok helyen láttam, hogy egyes ilyen fajta kutyáknak rövidebb fülük van, más helyen pedig hosszabb. mit gondoltok erről?
hát jól adod elő azt a keveset amit tudsz vagy innen onnan felcsipegettél előző hozzászóló. fontos hogy bevédjen dolgokat. azért fontos mert ebből következtetni lehet a típusára, kolerikus, szangvinikus, vagy melankolikus. egy szangvinikus kutya mindent véd ami az övé vagy miénk, vagy ő úgy gondolja hogy az övé vagy a miénk. tartózkodási helytől függetlenül, persze a korának megfelelő módon. nyilván egy 3-4 hónapos nem fogja elmarni a gödörtől a nagy kutyákat, de méltatlankodik, nem tetszik neki. ezért tök jól képezhető az ilyen típusú kutya, mert élénk érdeklődő, bátor, kíváncsi. amelyiknek csak otthon nagy a szája az nem túl szerencsés dolog. az ilyen kutyák szoktak félelmükben harapni, vagy nem jönnek be minden körülmények között, és meg lehet ijeszteni őket. én bármikor elzavarok egy ilyen szájhőst:) akármilyen fajta. pl. egy kiképzett szolgálati kutyát nem lehet elzavarni mondjuk tárgyőrzés esetén. ha nincs benne ilyen őrző ösztön hogyan kezdenél hozzá hogy mondjuk vigyázzon a táskádra amíg beszaladsz valahova? a saját területét a kutyák 95%-a védi mert teritoriális állatok ja és saját maguktól védik, ugatnak, jeleznek erre egy egészséges ösztönű kutyát nem kell tanítani, úgyhogy ez nem olyan nagy dolog. főleg egy corsonál. szerencsére sosem volt semmi gondom a kutyakiképzéssel úgy 20-21 éve csinálom olyan helyen ahová te nem mehetsz be:)
2013. aug. 1. 18:04
12/14 donne válasza:
akkor rosszul fogalmaztam, vagy te érted félre.Nekem elég ennyi a kutyátol az, ha már tobbre képes csak jo.Nem kiképzett harcias, harapos kutyát akarok feltétlenul.A kutyámra társként, barátként tekintek, az csak plusz h orzo-védo.S hidd el nem is vinném orzo-védore, kutyasuliba, mert nincs rá szukség.Orulok h olvastalak, igy még tobb okosságot tanultam :D XD
Egyébként az ittenei (nagyra nott) németjuhászokat saját teruletukon zavarja el mint a sz..t.Ezek azok a kutyák amik csak kapun belul nagy legények, szaladnak a kapunak, habzik a szájuk, a kolyok kutya rájuk vakkant és nyuszitve inalnak hátra.
2013. aug. 2. 11:28
13/14 anonim válasza:
hát sajnálom hogy félreértettük egymást:) egy komolyan képzett kutya soha nem harapós. a harapós kutya antiszociális. a kutyákat meg én zavarom el nem a kutyám.
pl. a rendőrkutyáknál van bátorság-próba amelyik itt hibázik azt leselejtezik. őrző-védőt nyugodtan meg lehet csinálni mert nem hogy vadabb lesz a kutya, hanem fegyelmezettebb. na jó kutyázást mindenkinek mert a kutya sport az jó:)
2013. aug. 2. 12:12
14/14 anonim válasza:
Nekünk két Corso kutyánk is van. Egyiknek sincs levágva a füle, kb. egy éve törvény tiltja!
Házőrzónek ideális, a miénk konkrétan majd kidönti a kaput, amikor meglátja a postást :) Ezzel szemben velünk egy végtelenül kedves, szelíd természetű kutya :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!