Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Cane corso kutyaja, valakinek?

Cane corso kutyaja, valakinek?

Figyelt kérdés
Érdekelne, hogy milyen tapasztalatotok van a Cane corso fajtával. Ideális házőrzőnek? Esetleg javasolt a fül levágása? Sok helyen láttam, hogy egyes ilyen fajta kutyáknak rövidebb fülük van, más helyen pedig hosszabb. mit gondoltok erről?
2013. júl. 16. 22:57
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Sokáig szerettem volna cane corsot, felhívtunk pár tenyésztőt is, olvastam is róluk. (Végül a menhelyen megláttam egy kiskutyát és inkább őt hoztuk ki). Mint az összes kutyát, következetesen kell nevelni, türelemmel és egy 15 centis kerítést nem lép át, ameddig te engedélyt nem adsz rá. Okos,fegyelmezhető, jó családi kutyák és mégis tekintélyt parancsolnak.

A fülkurtítás ma már csak divat, szerintem teljesen felesleges.

2013. júl. 16. 23:06
 2/14 A kérdező kommentje:
Ertem, koszonom. Errol a fulkurtitasrol meg csak annyit, hogy alitolag agresszivabbak lesznek, ez igaz?
2013. júl. 16. 23:09
 3/14 anonim ***** válasza:

A fülhöz tudok csak hozzászólni. Alapvetően szerintem nagyon ocsmány, mikor túl rövidre van vágva a fülük, ami ráadásul teljesen ferdén, befelé áll. Gusztustalan, csúnya.

Házőrzőnek én juhászkutyát tartanék: kaukázusit, kuvaszt, közép-ázsiait, vagy komondort.

2013. júl. 16. 23:11
 4/14 anonim ***** válasza:
3as vagyok. Nem lesznek agresszívabbak, ez hülyeség. Csak a kinézetük lesz "ijesztőbb", bár szerintem inkább rondább, mint ijesztőbb :)
2013. júl. 16. 23:12
 5/14 anonim ***** válasza:
Manapság törvény szabályozza azt is, hogy nem lehet a kutya fülét vágni, a farkát is csak 7 napos korukig. Nem is fogsz találni olyat aki legálisan csinálja, csak olyat aki illegálisan, szaktudás nélkül.
2013. júl. 16. 23:34
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2013. júl. 17. 10:34
 7/14 anonim ***** válasza:

Nálunk van a családban corso, illetve ismerek jópárat, tehát a személyes tapasztalat megvan.

Magyarországon csak szaporított, illetve show-ra szelektált corso van, munkára nagyon kevesen tenyésztenek (két kennelt tudok ilyet).

Házőrzésre alkalmasság. Az biztos hogy ugatni fog a kerítés mellett az idegenekre, az hogy fog-e harapni adott esetben, az már nem annyira biztos.

Egyvalamire nagyon figyelj oda ha ebben a fajtában gondolkodsz. A fajta elég erősen terhelt diszpláziával. Szóval ha veszel, akkor csak szűrt állományból.

A fülvágással meg az a helyzet, hogy amelyik doki ezt jól csinálta, az többnyire csinálni fogja a tiltás után is, én azt mondom, ha neked úgy tetszik akkor vágasd le.

2013. júl. 18. 13:22
 8/14 donne ***** válasza:

Az h találsz olyat aki megcsinálja, az valoszinu, az meg egyáltalán nem biztos, h olyat akinek nincs szaktudása.Valoszinu aki meg meri csinálni ért is hozzá valamit az egy másik dolog, h melyik mennyire.

Nekem 4 honapos a corsom, szal. még kolyok egyébként ugat, idegenekre ugrál, kapdos a kéz után.

A vágatásokkal sok baj van, de aki nagyon szeretné s figyel a kutyájára annak megéri.A jo oldal, h nem vágja be a port a ful, nem olyan val.szinu a fulgyulladás.Másrészt ezt a tiltást nem naon értem , mert ha a fajtaleirás tartalmazza elvileg akkor nem tilos.

Bár sztem az állatkinzás nem itt kezdodik, hisz mutéti uton távolitják el, humánus modon.....

2013. júl. 30. 13:19
 9/14 anonim ***** válasza:

miután a saját füledet levágattad akkor mehet a kutyáé is:)

viccet félre téve. cane corsonk van 3 hónapos, a házat már őrzi, zajokra ugat. ha akarom harapni is fog. a kutya-játszótéren a saját gödrét amit ásott bevédi. eddigi tudománya: vezényszóra ugat, ül, bejön, pacsi, fekszik. jó tapasztalataim vannak vele. amúgy szuka.

2013. júl. 31. 20:44
 10/14 donne ***** válasza:

Ha foglalkozol vele, nagyon jo kutya válhat belole.Igazábol mindegyik kutyábol,amelyikkel sokat foglalkoznak, és megfeleloen nevelik, legyen az fajtatiszta vagy keverék.

A ful és farok vágatás adja meg a fajta lényegét, számomra....Az utsonak, ha neked,vagy nekem a szuleid gyerekkorodban levágatták volna akkor ugy lenne, és kész.:D

nem mondom, h javasolt a ful vágás, csonkitás hisz ha tetszik ugyis, felesleges fájdalom az állatnak és felesleges pénz kidobás.Egyébként nekem jobban tetszik rovid farokkal, hegyes fullel.

Ha a google-be beirod, mindent megtalálsz a fajtárol csak olvasgatni kell.Intelligens, konnyen tanithato, 3 honapos korára, ahogy az utso irta alap parancsokra konnyen betanithato.A kérdés, hogy 6 honap mulva is ugy fog e hallgatni.Nem az a lényeg, hogy a játszotéren védje a kiásott lyukat, hanem pont az a lényeg, hogy csak a saját teruletét védje, és csak akkor, ha azt te is ugy akarod. Az a jo kutya amelyik csak akkor enged be valakit, ha te kinnt vagy, és beengede azt.Ha jo helyzetfelismero késsége van.Ha bárhová is mész, megbizik benned annyira hogy utánnad ugorjon és veled tartson.

Ez a fajta lényege, a tobbi már a gazdátol fugg.Egyébként nekem kan kutyám van.

2013. aug. 1. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!