én úgy tudtam, hogy már nincs megszabva, hogy hány kutya lehet egy háztartásban meg, hogy már nem kötelező a szájkosár sehol.
2013. júl. 16. 12:01
1/6 Imola Ágnes válasza:
Sajnos a cikkben leírtak igazak, mindenhol megszorítások vannak. Romániában sokkal szigorúbb szabályokat hoztak be. Pl. amennyiben első vagy második kategóriás kutyát tartasz kertesházban, kötelezően meg kell kötnöd nappalra, éjszaka szabadon engedheted ha el van eresztve a kerítés. És ha napközben a saját udvarodon megharap mondjuk egy betörőt, akkor te vagy a hibás, és a kutya....nem beszélve arról, hogya vonaton kívül (ahol szintén szigorú szabályok vannak) semmilyen tömegközlekedési eszközre nem szállhatnak fel. És minden kutyának kötelező a szájkosár+ póráz a közterületen... van egy törvénytervezet, miszerint betiltanák hogy panellban tarthass kutyát, ....ez csak néhány példa a kolozsvári önkormányzat határozataiból.
2013. júl. 16. 12:16
2/6 anonim válasza:
Hülyeség az egész!
Erre volt jó hogy kötelező legyen a kutya chip! Mert ha megtalálnák a kutyád akkor megbüntessenek...
Miért szabályozzák hogy hány kutyád/macskád legyen?
Meg a miért lehet kevesebb ideig pici kutyát tartani udvaron...
Szégyen hogy mi van ebben az országban...
2013. júl. 16. 12:18
3/6 anonim válasza:
Azért szabályozzák, mert ha mittudom én 3 kutyád van akkor már büntethessenek ezzel tömve a zsbüket. Mellesleg nagyon jót nevettem az illegális hintázáson :). Ez semmiről nem szól csak a pénzről
2013. júl. 16. 12:24
4/6 anonim válasza:
10 saját, és egy befogadott öreg kutyám van. Ha három lehet, akkor a maradék 8-al mit fogok csinálni????? Tenyészteni már nem szeretnék. A kutyák nem kennelben vannak, és az egy főre jutó terület is megvan, nincsenek kutyasz@r hegyek, ugatás csak mikor a postás jön, de akkor az utcában minden kutya ugat, éjjel talán nálam van egyedül csend, mert mindenki bent van a saját helyén. Betartok minden szabályt, sosem vagyok elmaradva oltásokkal. Ha be akarom tartani a törvényt, akkor 8 kutyámat szélnek eresztek??
2013. júl. 16. 12:32
5/6 A kérdező kommentje:
nahát ezaz.. nekünk is 3 van, plusz most nővéremé is nálunk van, akkor majd válasszam ki az egyik kutyát és adjam menhelyre vagy valakinek?..
2013. júl. 16. 12:49
6/6 anonim válasza:
Nem minden városban/faluban van így szerencsére!
Valahol meg kell húzni a határt, de eddig 3 kutya volt, azt még el is fogadtam, bár nekünk sosem volt több kettőnél. De ez... vicc már amiket kitalálnak.
Hintázási tilalom 14 éves kor felett, 10kg feletti kutyáknak kötelező szájkosár (megjegyzem, ezt sem tartom be soha, ha nem agresszív a kutya, akkor minek rá?)
Szerencsére a mi polgármesterünk ilyen szempontból (is) rendes.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!