Mi lehet a baja a 7 éves spicc kutyámnak?
Gyönyörű törpe spicc, törzskönyves. De mi családi kedvencnek tartjuk a házban. Gyönyörű fehér bundája volt kicsiként, és utána foltokban megjelentek a barnásabb foltok is a fején.
Viszont mivel szobakutyák ezért a wc-zést kint szokták elvégezni, ilyenkor lent van kb. 10-20 percet aztán visszajön a házba.
Bolhás lett. Próbáltam megfürdetni, de csak nem akart sehogysem eltűnni róla, ezért elvittem kozmetikushoz, aki levágta a nagy, gyönyörű bundáját. Aztán meg lett fürdetve, és a bolhák eltűntek.
Viszont a nyaka hátsó részén olyan rövid maradt a szőr ahogy lenyírták, és néhol meg már kb. 4 centi a szőre, és a háta legalján majdnem a honnan a farok kezdődne, ott is kopaszodott, vagyis ott sem nőtt ki a szőre.
Rendszeresen járunk vele kozmetikushoz, a nagy melegben többször is rövidebbre vágtuk a szőrét, és eddig szépen visszanőtt de most nem nagyon akar.
Valamiféle bőrbetegség lehet az oka? nem vakarja meg semmi, de kb úgy nézz ki mint akit megtépáztak volna.
Fogalmam sincs, miért lehet ez, csak azt tudom megjegyezni, hogy nem az lett volna a megoldás, hogy levágjátok a bundáját, hanem pl. neostmosan. Bár utólag már mindegy, de ha ne adj isten mégegyszer a jövőben bolhás lenne, akkor ne a szőr lenyírása mellett döntsetek.
Egyébként ha továbbra sem akar nőni a szőre, meg lehet mutatni állatorvosnak. Azt hiszem, hormonális probléma is lehet a farok környéki részeken történő szőrhullás oka.
Köszönöm a válaszokat.
Azért volt a legegyszerűbb a bolháknál lenyírni a szőrét mert szoba kutyus, nem akarom hogy megtelepedjenek. S mindennap fésültem is, azt is imádja, és nyáron mindig levágjuk a szőrét, mert melege van. :))
Még egy hetet várok, ha még mindig nem gyógyul akkor viszem az állatorvoshoz. Egyébként őt nem zavarja, szinte észre sem veszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!