Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mitévő legyek? Kutyám porckoro...

Mitévő legyek? Kutyám porckorong sérvet kapott!

Figyelt kérdés
2 éves kutyám porckorongsérvet kapott, lassan már 2 hónapja tart és nagyon lassan gyógyul, látom rajta hogy nincs jól. Már 30 ezer forintot költöttünk eddig az orvosra és gyógyszereire és nem tudom hol lesz ennek a vége. Párom felvetette a nagy kérdést, hogy elaltassuk-e a kutyát, mert ezt így már nem bírjuk. Látni minden nap a szenvedést, kínlódást. Szerintetek mit tegyek? Lesz ő még olyan mint régen? Vagy lássam be hogy ez már nem lesz jobb sose?
2013. júl. 15. 12:30
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

A tudomány mai állása szerint a porckorongsérvet műtéti úton eltávolítják, ha a kutya gyógyszeres kezelésre nem javul. (minimális az esély) Ha nagyon elhúzódik a dolog, a kutya nem kerül műtétre, akkor a sérv bénulást okozhat!

Az ismerősömnek 3 éves tacsiját műtötték kb. 2 hónapja ezzel a problémával. 3-6 hét a javulási idő, a kutya kb. már szaladgál!

Ezek - úgy gondolom - nyilvánvaló dolgok, a neten sem kell sokat bányászni, hogy el tudj olvasni erről minden információt, de az orvost sem értem, hogy miért nem közöl mindent korrektül?

Nem akarok a zsebedben turálni, de ha - amint írod - a 30 ezer forint nagy problémát jelent, akkor a műtétet nem tudom hogyan tudjátok majd fedezni, de kb. 70-80 ezer forint körül lehet. (ezt pontosan nem tudom, de lehet hogy több is)

Nem ítélkezem, de a kutyád talán annyit megér - mert akkor gondolom nem írtál volna - hogy leglább orvosi körben körbeérdeklődj!

Jobbulást kívánok a kutyádnak!

2013. júl. 15. 13:27
 2/3 anonim ***** válasza:
Sajnos csak a műtét fog megoldást hozni.
2013. júl. 15. 14:43
 3/3 anonim ***** válasza:
Az én kutyámnak kezdődő porckorong kopása volt. Mikor állatorvosnál jártunk, meglepődtem, hogy 2 éves kutyánál hogy lehet, mert még fiatalnak számít.Mint kiderült a sok lépcsőzés miatt alakult ki nála. MEgkezdte a gyógyszeres, meg injekciós kezelését a kutyusomnak, és hála azóta semmi baja . Kap vitamint amit állatorvostól veszek neki. A másik lehetőség ha nem javult volna akkor mtét lett volna ami 100ezer ft körül lett vona és ő nem is tudta volna megcsinálni el kellett volna vinni máshova, de mivel ő család tag, biztos, hogy elvittem volna megműtetni, inkább éheztem volna, de összeszedtem volna a műtétre a pénzt, még ha nem is biztos lett volna hogy rendbe jön. Ha nem javul, meg kell műtetni, ha nincs pénz, meg lehet próbálni részletfizetést kérni, vagy állatmenhely segítségét kérni, szervezzenek gyűjtést... sok módon lehet pénzt gyűjteni rá.
2013. júl. 15. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!