Számotokra van olyan kutyanév, amely nagyon nem tetszik, semmiképp sem adnátok a kutyátoknak, esetleg a hideg ráz tőle?
Nálam nincs kimondottan taszító név, csak taszító névcsoport.
Utálom, ha egy kutyának nem magyar nevet adnak.
Pl. egy ismerősöm kutyája Wilson, névre hallgat.
Az első válaszolóval tudnék egyetérteni, mert ezek a nevek lealacsonyítják a kutyát.
Vacak - mintha csak egy használhatatlan vacak tárgy lenne
Bolhás - megint csak negatív jelentéssel bír, a bolhásról nem egy egészséges, örömtől és erőtől duzzadó kutya jut eszünkbe, hanem tényleg egy szegény szerencsétlen bolhás, vakarózó eb.
Bodri olyan elcsépelt lett
Ezenkívül az emberi nevek (pl.: Botond WTF?)
A tömegneveket én sem kedvelem.
A másik,amitől rosszul vagyok, mikor egy földszintes kiskutyának ilyen Rottweilerhez, meg Dobermannhoz illő nevet adnak. Egyik ismerősömnek a Csivaváját például Dáriónak hívják.. Nekem a Dárióról egy nagy, határozott, erős, esetleg még félelmetes kutya jut eszembe, nem egy kis csivi.. :)
A harmadik dolog mikor valamilyen híres kutyáról lesz elnevezve a kutya.(Rex,Beethoven,Lessie stb) Szomszédom kutyáját Lessie-nek hívják, és mégcsak nem is Skótjuhász, simán csak hosszú a szőre.
Neked, kérdező? :)
Engem a Zeusz név készít ki. Ismerek személyesen 6 Zeuszt, ebből 3 rottweiler, 1 német juhász, egy németjuhász,collie mix, és egy "pit".
Valamint engem is idegesítenek a tucat nevek.
Én pl a kutyámnak egy könyv alapján adtam a nevét, mert a könyvben az ő nevét viselő kislány egy nagyon jó, aranyos, gyerek volt, és annyira tetszett a karaktere, hogy az ő nevét adtam a kutyámnak:)
Meg valamiért nem tetszenek az olyan kutyanevek sem, amikben csak egyféle magánhangzó van(Fifi,Lizi,Lara,Cseke) Nem tudom amúgy, hogy miért nem tetszenek ezek az azonos mgh-s nevek, de az biztos, hogy az én kutyámnak sose adnék olyan nevet, amiben csak egy féle az mgh.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!