Miért nem eszi meg a száraztápot a kiskutyám?
Sziasztok!
Van egy 2,5 hónapos Volpino Spitz kutyusom, és egyszerűen nem hajlandó száraz tápot enni. Kipróbáltam mindenféle praktikát, amit a neten találtam.
Mivel kicsi még, és nincs meg minden foga, az állatorvos azt javasolta, hogy kicsit vizezzem meg a tápot, hogy puhább legyen.
Első 2-3 alkalommal megette, aztán semmi. Próbálkoztam azzal is, hogy pépessé turmixoltam a tápot vízzel, de az sem használ. Bele sem kóstol. Ahogy megérzi a szagát otthagyja a tápot.
Ilyen kétfakkos kis etetője van. Ételt sosem hagyok előtte, ugyanis a néhai labrador kutyusommal voltak problémák. (Állandóan zabált) Akkor azt mondta a doki, hogy csak etetési időben legyen a tálban étel.
Vele rögtön így kezdtem. Mivel pici, naponta 3x kap ételt. Víz mindig van a tálban.
Gondoltam arra is, hogy esetleg a táp nem tetszik neki, esetleg undorodik tőle. De egy elég prémium minőségű tápot vettem, a neve Pro Plan. (500g 10€...) Próbálkoztam már más márkával, de az sem használ.
Nem igen szeretném konzervvel tömni, ezért csak vacsira szoktam neki adni.
Van valami tanácsotok? Előre is köszönöm, Betta.
Ha elé teszed a tápot és nem eszik, azonnal vedd el előle. A következő etetésnél megint ez: ha eszik akkor had egye meg,de ha nem kell neki a kaja akkor azonnal vedd el előle.
Ezt addig kell játszani míg rá nem cuppan a kajára azonnal.
Mert ha most így válogat mi lesz később? Hidd el ez a módszer beválik, ha éhes lesz, enni fog.
De nem lehet hogy azért nem eszik,mert másmilyen tápot adsz neki mint amit akkor evett mikor elhoztad?
A kuttyok is lehetnek válogatósak :-)
Az enyém a márkák közt is válogat és pl. csak a húsos változatokat szereti.
A száraztápot mindig felvizesítve adom neki, hogy puha legyen, de nem hajlandó megenni, ez a problémám.
Amúgy ugyanezt a tápot adták neki ott is, ahonnan elhoztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!